Реклама / Ads
5| 4151 |12.06.2023 НОВИНИ

Евгений Кънев: Да ме прощава Апостолът. Но или ние обръщаме мафията. Или тя нас обръща

.
Евгений Кънев, икономист Източник: БГНЕС
Никой не си е правил илюзии, че правителството ще има 10, камо ли 100 дни спокойствие от критики. Защото това не са критики, които да постигат нещо за обществото, а рев на гладните, изпаднали от софрата.
 

Това написа в своя профил в социалната мрежа "Фейсбук" икономистът Евгений Кънев. Вижте и цялата публикация:

 

"В тази първа седмица рязко нарасна броят на ТВ сугесторите, добре резюмирани от виден социолог: “не са излезли още данните, но съм сигурен, че ПП-ДБ са понесли тежки щети, заради правителството”. А на нас остава да се чудим защо една партия, успяла да направи самостоятелно правителство с 63 депутати, търпи щети от изневяра на избирателите си. Не знам кой нормален човек може да го мисли, освен ако не е сугестиран денонощно по ТВ и социалните медии какъв смъртен грях е сторила партията му, искайки да изпълни обещанията, заради които е избрана.


Добре, че ДБ - чрез чудесен aberratio ictus- рязко включиха темата за конституционните промени, та да отвлекат вниманието от правителството към парламента. Разбира се, не това е целта. А чрез конституционни промени да бъде премахната възможността за концентрация на безконтролна власт в главния прокурор и президента, които да бъдат използвани от една конкретна чужда държава за влияние върху или блокиране на най-важния държавен орган - парламента. Апропо, гледайте синхрона Радев-Гешев следващите дни.


Но пък не бяха предвидили ДП като слон в стъкларски магазин. Е, сега вече по-скандално е, че ДП прави конституция, отколкото че ББ правил правителство. Разбира се, и двете са партенки, за да се върти лайнометът.


И за да не остане възможност на ПП-ДБ да покажат глава над тинята, то в секундата, когато поемат въздух получават заповед от моралния “десен” сектор да се потопят веднага в жълтинята на Барселона и да направят парламента конвент. Сякаш целта е вместо да бъде изпран ББ, да бъде изпран Гешев. А правителството и парламентът да “паднат”.


Какво тук значат съдебна реформа, бюджет, ПВУ, Шенген, Еврозона пред зрелищния арест на ББ? Защото нали никой няма илюзия, че точно Гешев може - ясно, че не- да внесе качествен обвинителен акт срещу ББ, а не да го притиска за сделка? ББ - най-слабото място на кремълската мафия.


На фона на това скудоумие ще е чудесно правителството да свърши полезна работа, докато не е във фокус. Но няма време и затова ще са му нужни веднага т.н “бързи победи”.


Примерно, уволнение на целия среден президентски административен ешелон. Смяна на областните управители, като новият в София трябва да придвижи веднага решението за МОЧА. Запитване на КС за законосъобразност на референдума срещу еврото и начало на кампания за неговото въвеждане. Разравяне на “турската” газова сделка на Радев. Оръжия за Украйна и договори за натовско въоръжение. Смяна на Кошлуков и падане на Волгин. Арестуване на всеки “възрожденец”, нарушаващ обществения ред. И разбира се - смяна на шефовете на службите след прокарване на закон за отнемане на службите от президента. С венец - Шенген през октомври.


Да ме прощава Апостолът. Но или ние обръщаме мафията. Или тя нас обръща."

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3992 |12.06.2023 Евгений Дайнов, Дойче веле: Колкото по-слаб е Путин, толкова по-слаби са ”Възраждане” . 3| 2778 |09.06.2023 Евгений Кънев: Не е проблемът да се махне Гешев, а да няма „нов Гешев” . 2| 3116 |08.06.2023 Радан Кънев: Много отдавна и на много основания беше задължително да се случи отстраняването на Гешев . 3| 2996 |08.06.2023 Евгений Кънев: Провокациите срещу ПП-ДБ ще са постоянен фон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads