Реклама / Ads
3| 2969 |08.06.2023 НОВИНИ

Евгений Кънев: Провокациите срещу ПП-ДБ ще са постоянен фон

.
Провокациите, които всички партии изливат срещу ПП-ДБ ще бъдат постоянен фон отсега до края на това управление.
 

И трябва след толкова години да не им се хващаме и изливаме веднага душевния дискомфорт върху депутатите от ПП-ДБ - което именно Статуквото цели.
Ама били 8 души гласували с “въздържал се” за Пеевски. Каква драма, драги зрители!
Помогнаха ли тези гласове за избора? Не.


Реплика ли са тези гласове на гласовете “за” управление на ПП-ДБ на Пеевски и Карадайъ?


Да, защото са именно на лидерите.


Имаше ли разговори с ДПС за конституционна промяна? Да.


Тогава как искаме ДПС да се включат, а всички да са против решението на ДПС кой да ги представлява?


И мисля за интелигентно решението за “въздържал се” на именно лидерите - което значи: не те искаме, но искаме помощта на ДПС.


Да, Пеевски е провокация. Да, не е добре за имиджа на ПП-ДБ. Но и с ББ е така. А с кого да се преговаря? С Тошко? С Нинова? С Копейкин? Тръмп - да ме прощават консерваторите - е отявлен престъпник: да бяха спрели Конгресът и Сенатът на САЩ да комуникират с него? Ами няма как - избран е. Е, какво да правим - и Пеевски е законно избран.


Сякаш продължаваме да сме дълбока опозиция на всичко, а не управляваме държавата. И нямаме нужда от подкрепа в парламента.


Парламент значи говорилня. И трябва да говориш и с най-големите си врагове. Помните ли съвета на Кръстника: “Дръж приятелите си близо, а враговете си - още по-близо!”
Когато ДПС е пренебрегнато - ИТН и Възраждане се развихрят на макс да повтарят тезата на Карадайъ за фашисткия преврат; медиите изпадат в истерия; записите избуяват в публичното пространство. А големите национални медии даже пропускат да кажат, че Възраждане направи възможен избора на ДП - по-важни са им 8 души въздържали се от ПП-ДБ. Точно като нашего брата демократа.


А ГЕРБ?


ГЕРБ изпълняват покорно всичко спуснато от ДПС заради едни гласове във ВСС. Вероятно и за правителството са получили разрешение чак след срещата с Пеевски.
И след само едно посещение в стаята им - няма вече рамбовци, няма фашистки преврат, а правителството мина. Да, плаща се цена, когато трябва да се управлява с 62 депутати.
Но кой е успявал да направи - два пъти - кабинет с 60 депутати за Целия Преход? Като във втория случай с втория мандат и де факто самостоятелен кабинет?


Трябва да имаме малко по-голямо разбиране за политическия процес. И да спрем да се възмущаваме как и кой преди да разберем какво и защо.


И да помним, че в политиката има три важни неща: резултати, резултати, резултати.

 

Евгений Кънев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2807 |04.06.2023 Евгений Кънев: Политическият процес у нас се измерва с кой с кого хортува, прегръща, пере и прави други работи . 4| 3805 |30.05.2023 Евгений Кънев за маскарада в държавата: Сензация е всичко срещу ПП, но не и срещу Радев . 6| 3370 |29.05.2023 Евгений Кънев: Тъжно е, че някой задкулисно прави дневен ред в държавата . 17| 12281 |29.05.2023 Проф. Евгений Дайнов: Жалко за поредните разпиляни надежди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads