Реклама / Ads
0| 2755 |16.06.2021 НОВИНИ

Евро 2020: Франция спечели сблъсъка на титаните

.
Снощи Франция показа голямата си класа и срази германците в Мюнхен в дуела, с който беше сложен край на първия кръг от груповата фаза на Евро 2020. Тимът на „петлите“ сломи Германия с 1:0. Матс Хумелс си вкара автогол след 20 минути игра.
 

Битката на “Алианц Арена” предостави почти всичко най-интересно, като се оказа доста тежка за главния съдия Карлос дел Серо Гранде и неговите асистенти, в това число и тези от ВАР. Те на два пъти не зачетоха попадения на "петлите" заради засади, веднъж подминаха спорно положение за дузпа срещу Килиан Мбапе, както и такова за червен картон на Йошуа Кимих още преди паузата. Отделно веднъж и гредата спаси домакините след шут на Адриен Рабио.

 

Много дискусии обаче предизвика и момент в края на първата част, когато Антонио Рюдигер от Бундестима като че ли захапа Пол Погба, но не последва нищо.

 

Мачът беше от група “F”, в която са и португалците, които по-рано вечерта надвиха Унгария с 3:0 след две попадения на Кристиано Роналдо. Така той стана еднолично голмайстор номер 1 в историята на европейските първенства. Роналдо постигна това в рекордния си 39-и мач на подобен турнир, превръщайки се в първия играч, участвал в пет издания на състезанието, като има поне един гол във всяко едно от тях.

 

Какво очакват днес футболните запалянковци?

 

Отборите на Финландия и Русия ще играят от 16:00 часа на “Газпром Арена” в Санкт Петербург в двубой от група B. В първата си среща “сборная” катастрофира срещу Белгия с 0:3, а Финландия записа изненадващ успех с 1:0 над Дания в Копенхаген. Днес Русия излиза като фаворит в срещата, но “сборная” няма право да подцени Финландия, макар и съперникът да не е от нивото на Белгия. При успех финландците ще си осигурят класиране на осминафиналите, а при определени обстоятелства и равенството може да им бъде достатъчно.

 

Отборите на Турция и Уелс се изправят в свиреп сблъсък тази вечер от 19:00 часа на стадион “Олимпийски” в Баку в среща от група А. Южните ни съседи загубиха катастрофално от Италия с 0:3 в откриващия шампионата мач, докато Уелс записа равенство 1:1 с Швейцария. Сега Турция няма право на втора грешка, а и ще разчита на почти домакинско предимство заради близостта с Азербайджан.

 

Италия и Швейцария се срещат от 22:00 часа в двубой от група А. В първата си среща Италия разгроми Турция с 3:0, като демонстрира много хубава игра. В същото време швейцарците записаха равенство 1:1 с Уелс. Очакванията са Италия да запише втори успех и да си осигури класиране в следващата фаза.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3217 |15.06.2021 Довършването на АЕЦ ”Белене” струва между 8 и 9,5 милиарда евро . 0| 2985 |15.06.2021 Елена Йончева: Преговорите със Съвета на ЕС за европейската агенция за убежище са пред успешно приключване . 1| 2986 |15.06.2021 Шампионът Португалия започва участието си на Евро 2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads