Реклама / Ads
1| 2395 |11.07.2024 НОВИНИ

Евро 2024: Англия на финал след обрат в 91-ата минута

.
Англия си осигури място на финала на UEFA EURO 2024, след като победи Нидерландия с 2:1 във вълнуващ мач.
 

Англичаните изоставаха с 0:1 още в 7-ата минута след гол на Шави Симонс, но стигна до успеха след точни удари на Хари Кейн от дузпа и на Оли Уоткинс.

Нидерландия нанесе първия удар още в 7-ата минута, когато Шави Симонс открадна топката от Деклан Райс, напредна и с мощен удар от границата на наказателното поле преодоля Джордан Пикфорд, предаде БТА.







Англия реагира веднага, но опити на Фил Фоудън и Букайо Сака завършиха без успех. В 18-ата минута Хари Кейн нанесе неточен удар, но защитникът на „лалетата“ Дензъл Дъмфрис игра опасно в наказателното поле с бутоните напред, опитвайки се да го блокира, което накара реферът Феликс Цвайер да прегледа ситуацията със системата за видеоповторения (ВАР) и след това отсъди дузпа. Кейн застана зад топката и не остави шансове на Барт Фербрюген за 1:1.

Англия бе много близо до втори гол в 23-ата минута. Коби Мейну намери в наказателното поле Фил Фоудън, който пусна топката покрай вратаря, но от голлинията изчисти Дъмфрис.

 

В 30-ата минута Нидерландия получи право да изпълни ъглов удар. Шави Симонс прати топката в наказателното поле, където Дъмфрис игра с глава, но за негово съжаление нацели напречната греда.

 

120 секунди по-късно и Англия удари греда. Хубав диагонален удар на Фоудън елиминира Фербрюген, но срещна страничния стълб. 

 

В края но полувремето един от лидерите на Нидерландия Мемфис Депай бе принудително заменен от Джоуи Феерман.

 

На почивката и двамата треньори направиха по една смяна. Люк Шоу влезе в игра на мястото на Кийрън Трипиър, а Ваут Вегхорст замени Донийл Мален.

Нидерландия започна далеч от по-активно второто полувреме. Футболистите на Роналд Куман държаха инициативата, но залагаха предимно на центрирания, които не затрудняваха Джордан Пикфорд.

 

В 65-ата минута Върджил ван Дайк бе изпуснат след центриране от корнер, но ударът му бе отразен от Пикфорд.

 

Последваха плахи опити за промяна на резултата от Дъмфрис и Вегхорст.







В 75-ата минута Коди Гакпо бе близо да се измъкне сам срещу Пикфорд, но в решителния момент се намеси Кайл Уокър.

 

Англия показа силата си в 79-ата минута, когато Букайо Сака прати топката в мрежата, но попадението не беше зачетено заради засада при подаването към асистиралия Кайл Уокър.

 

В 91-ата минута от добавеното време на срещата резервата Оли Уоткинс получи пас от друга резерва Коул Палмър в дясно в пеналта и с диагонален удар по тревата от малък ъгъл отбеляза за 2:1, за да донесе огромната радост за островитяните.

 

Така Англия ще играе на финал на второ поредно континентално първенство, след като преди три години загуби драматично мача а титлата от Италия след дузпи на "Уембли".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2365 |11.07.2024 Напрегнат ден в СОС: Разглеждат предложението за подземни паркинги в училища . 13| 3255 |11.07.2024 НАТО смята членството на Украйна е неизбежно, изостря езика към "решаващ фактор" във войната - Китай . 0| 2253 |11.07.2024 Горещо ще е и днес, следобед може да превали . 27| 16217 |11.07.2024 Само тук: В 11 думи се крие развръзката на войната в ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads