Реклама / Ads
0| 2682 |14.06.2023 НОВИНИ

Евродепутатите одобриха първия пакет регулации за контрола на изкуствения интелект

.
Евродепутатите одобриха първия пакет регулации за управление на риска и законното използване на ИИ
Първият пакет регулации за управление на риска и законното използване на изкуствен интелект беше приет с голямо мнозинство от евродепутатите по време на юнската пленарна сесия в Страсбург.
 

На среща с медиите председателката на Европейския парламент Роберта Мецола определи гласувания регулаторен акт като балансиран и ориентиран към човека, който ще се превърне в световен стандарт за години напред, въпреки че повдига множество въпроси, свързани с етиката, контрола и нововъведенията.

 

"На първо място - технологията се развива, иновациите ни движат напред и откриват нови възможности. Като законодатели трябва да се възползваме от тези възможности. Става дума за промяна на разбирането, че не можем да си позволим да останем в застой и да не се притесняваме от бъдещето.

 

Второ -  придвижвайки се напред, се нуждаем от постоянна, ясна граница и ограничения за изкуствения интелект. И тук има една нещо, с което не можем да направим компромис, всеки път, когато технологията напредне в развитието си, то трябва да върви ръка за ръка с нашите фундаментални права и демократични ценности.

 

И на последно място - трябва да преосмислим какво законодателство приемаме, като вземем предвид неограничения достъп до изкуствен интелект, защото новата епоха на контрол вече започна.   

 

Съществуват много неща, които не могат да бъдат дигитализирани - като емоциите, волята и преценките. Всичко това принадлежи на нас. На този парламент, който има способността да зададе тона в света. 

 

Става дума за това Европа да поема водачеството и ние го правим по нашия начин - отговорно", заяви Роберта Мецола.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2601 |01.06.2023 Чешките власти одобриха законопроект за разходи от минимум 2% от БВП за отбрана . 1| 3372 |30.05.2023 Честваме деня на Св. Емилия, основател на първия девически манастир. Вижте кой има повод да почерпи! . 7| 3073 |27.05.2023 Григор Димитров загуби първия си финал от 5 години . 2| 14986 |26.05.2023 Със 151 гласа “за” депутатите одобриха на първо четене промени в Кодекса на труда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads