Реклама / Ads
3| 2976 |10.02.2023 НОВИНИ

Европейският съюз ще даде на Киев още оръжие

.
Сътрудничеството между ЕС и Украйна на промишлено ниво ще се засили и Киев ще получи още оръжие - това стана ясно след края на извънредния Съвет на ЕС късно снощи. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел каза: ”Договорихме се да работим по тези въпроси, и на следващото заседание на Съвета през март, да можем да предприемем стъпки за засилване на сътрудничеството на промишлено ниво и за увеличаване на доставките на боеприпаси.”
 

В ход е и подготовката на поредният пакет санкции срещу Русия, който е на стойност около 10 млрд евро, и ще засегне руски политически и военни лидери, както и пропагандатори. Според председателя на ЕК - Урсула фон дер Лайен, това че рестрикциите по отношение на Москва са толкова подробни, е много важно. Тя коментира:

"Все още всичко е на етап подготовка и няма нищо твърдо закрепено. Санкционният пакет на стойност около 10 милиарда евро, е насочен към стоки, които не могат да бъдат доставени от никъде другаде. Ще засегнем дълбоко руската военна машина, по отношение на технологии или резервни части, които се използва от военния комплекс. И ще забраним износа - като единствен доставчик, който може да направи това."


По време на срещата е одобрен и пакет от мерки, който ще помогне на страните членки да подсилят граничния си контрол. Ще се инвестира в специализирана инфраструктура като камери и високопроходими превозни средства. Ще започне и пилотен проект, който ще преразгледа процедурите за регистрация и връщане на мигранти. Урсула фон дер Лайен посочи: "Границите трябва да бъдат контролирани. Ще работим за укрепване на външните граници и предотвратяването на незаконната миграция. За това ще се съсредоточим върху два пилотни проекта. Ще осигурим интегриран подход, който ще включва мобилна и стационарна инфраструктура - от коли и камери до вишки и електронно наблюдение."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3459 |09.02.2023 Пловдивският кмет даде заден за дофинансирането на Колежа . 1| 3266 |08.02.2023 Робърт Менендес даде зелена светлина за F-35 на Гърция . 1| 3057 |03.02.2023 Демерджиев ще отдаде почит пред паметта на Гоце Делчев в Скопие . 11| 3474 |03.02.2023 Зеленски: Никога няма да дадем Бахмут!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads