Реклама / Ads
1| 3329 |16.12.2022 НОВИНИ

Факт е новата обществена поръчка за доставяне на медицински хеликоптер

.
Източник: БГНЕС
Предметът на поръчката е предоставяне на „Сух лизинг“ на въздухоплавателно средство за транспорт по въздух (хеликоптер), който има необходимото медицинско оборудване за нуждите на спешна медицинска помощ с хеликоптер (HEMS) и свързаните с експлоатацията му услуги.
 

В ход е новата обществена поръчка за доставяне на медицински хеликоптер. Проектът бе отлаган с години. Той започна по време на управлението на Кирил Петков и продължава, независимо от пречките. Това съобщиха от пресслужбата на "Продължаваме промяната".

 

Очаква се до средата на м. януари да бъдат факт офертите по новата обществена поръчка за медицински хеликоптер, пусната от ръководителя на проекта за спешна медицинска помощ по въздух (HEMS) в България Георги Гвоздейков. Днес той алармира за грешни внушения във връзка с процедурата. Гвоздейков каза, че въпреки заплахите и забраните той няма да отстъпи, докато хеликоптерите не бъдат доставени.

 

Необходимо е да се достави медицинско оборудване за нуждите на спешна медицинска помощ с хеликоптер (HEMS) както и свързаните с експлоатацията му услуги. Това са:

 

- Обучение на летателния състав (до 6 пилоти);

- Обучение на 1 (един) служител за работа с медицинското оборудване на хеликоптера;

- Обучение на до 2 (двама) служители за извършване на техническо обслужване на хеликоптера;

- Предоставяне на пълен комплект ръководства по експлоатация за летателно опериране и техническа поддръжка;

- Необходимата застраховка за експлоатирането на ВС.

 

България е единствената държава член на Европейския съюз, която до този момент не разполага с въздухоплавателни средства за извършване на медицински и специализирани операции. Затова в края на управленския си мандат Кабинетът "Петков" създаде дружество „Хели Мед Сървиз" ЕАД. Неговият приоритет е да осигури медицински хеликоптери.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3922 |09.12.2022 Обявиха TikTok-ърка за новата Баба Ванга . 7| 3552 |09.12.2022 Чудото е факт! Хърватия хвърли бомбата, след като отстрани Бразилия от Световното след дузпи . 3| 3124 |06.12.2022 Христо Стоичков носи късмет в новата слот игра Diamond Plus: World Cup Edition . 0| 4610 |30.11.2022 Започва да се строи новата отсечка на метрото от Военна академия до бул. „Цариградско шосе“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads