Реклама / Ads
3| 7339 |16.09.2023 НОВИНИ

Фандъкова: Майка на своите и мащеха за останалите. Как СО спъна основен ремонт на сгради в район "Кремиковци”?

.
Здравейте приятели. Искам да споделя още, защо с всеки ден ставам все по сигурна за правилния избор на екипа, с който искам да работя следващите четири години. Беше някъде в края на март месец или началото на април тази година. На среща при г-жа Ирина Савина бяхме поканени три кмета - аз и кметовоте на район “Нови Искър” и “Панчарево”. Бе ни обяснено, че ако успеем и за колкото успеем за сгради на кметства да възложим и изработим технически паспорти , както и конструктивно и енергиино обследване за 20 дни, за толкова сгради в районите ни Столична община ще кандидатства за основен ремонт.

Видимо беше, че започваме с различен старт. Оказа се разбира се, че район “Нови Искър” е имал навреме пари и има изготвени технически паспорти. Е това някак си е ясно и явно за управлението на ГЕРБ, някак си кметът на Столична община е майка на нейните си кметове от нейната партия и мащеха за останалите. Колегата от Панчерево се отказа веднага. Каза, че този срок е неизпълним и няма намерение да си къса нервите за нещо недостижимо. Аз обаче не. Познавате ме, трудно се отказвам. Скапах колегите си, свършихме много работа от тази, която трябваше да свърши фирмата, работихме почти денонощно и успяхме.


Тук е моментът да благодаря на колегите си. И на луната с вас тръгвам.


И така доволни и щастливи ние живеехме допреди два дни, защото знаехме, че за сградите на кметствата в кварталите Враждебна и Кремиковци чакаме одобрение по проекти от Фонда за развитие и възстановяване. Преди тези два напрегнати дни, колегите Дани Йорданова и Йовчо Йовчев ми носят писмо с искане до Столична общита да осигурят пари за авариен ремонт, защото покривът на кметството в Кремиковци много тече. Ядосвам се аз и им казвам - знаете, че голямата община пари няма да даде, звъннете в тяхната дирекция, отговаряща за европрограмите и питайте кога ще бъдат разглеждани депозираните проекти. Е това беше достатъчно лош момент за мен и колегите. Йовчо се връща след малко и достатъчно притеснен ми казва - Лили тези не са внесли проектите в срок и му били казали, че виновната колежка вече не работела в общината.

 

Ако искате ми вярвайте, но вдигнах кръвно 200 за секунди, нямам думи. Това не е нормално. Аз все пак съм кмет на района, ние се справихме, въпреки неадекватните срокове, а те дори не решиха, че трябва да ми кажат. Изпратих разбира се веднага съобщение на вайбър на г-жа Фандъкова, е и след това отговор не получих. Боли ме много и ми тежи, защото точно от ресора на г-жа Савина преди малко повече от четири години не защитиха проектите за канализация за районите Кремиковци и Панчерево , сега други проекти.

 

Отново се оказва, че ние дори няма нужда да знаем - е кои сме ние, някакъв район с някакъв кмет. Жестоко е и обидно също. Не знам докога ние ще сме нищо за общината, защото не става въпрос за къщата на кмета, а за сгради публична общинстка собственост, не районна.


Вярвам и искам от сърце отношението към този район и жителите му да се промени и знам, че това няма да се промени със сегашното управление. Моля се да бъдем забелязани. От сегашното мога винаги да получа обаждане с текст - “ако за теб е приемливо да напишеш в доклада като съвносител ….. ……”- общински съветник от ГЕРБ, “защото само така мога да обясня на групата съветници “ ГЕРБ-СДС “защо ти давам пари, ще ти ги дадем” и аз разбира се да отговоря - г-жо ……… всичко полезно за жителите на района за мен е приемливо. Ама госпожо Кмет, защо вие трябва да обяснявате на нашите съветници, та нали вие сте кмет и на този район?! Е оставям изводите всеки сам да си направи.


Бъдете здрави!


Публикувам и снимки от двете сгради, за да разберете колко наистина е необходим ремонта им.

 

Лилия Донкова, Facebook
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4038 |11.09.2023 Борят се за живота на 2-годишно дете, изпило метадона на майка си . 24| 5895 |10.09.2023 Йово Николов: Политическата класа не може да се изчисти от криминалните елементи в своите редици . 1| 4320 |07.09.2023 Майката на Даная: Никой не говори за слона в стаята на родното здравеопазване . 11| 35965 |05.09.2023 Майката на Даная: Отивайки в ”Пирогов” с децата си, отиваме на война. Без ”имам човек” трудно се оцелява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads