Реклама / Ads
8| 3003 |08.01.2023 НОВИНИ

Регионалният министър иска от Фандъкова ясни срокове за отстраняването на проблема с жълтите павета

.
Иван Шишков
В сблъсък за състоянието на ремонта на жълтите павета влязоха регионалният министър Иван Шишков и кметът на София Йорданка Фандъкова. Въпреки разменени обвинения в началото на срещата, в края ѝ и двамата се обединиха, че всички трябва да работят за решаването на проблемите на София. 
 

Шишков каза, че  целта на проверката е: "знаете имахме среща, през декември поехте ангажимента да внесете яснота за технологията на жълтите павета, не я получихме, от МРРБ обаче получихте удължаване на срока от 6 месеца. Мен ме притеснява веднъж като министър, защото европейските средства минават през Министерството, втори път като софиянец, е да свършим работа. Не получихме отговор за технологията."

 

Министърът настоя за ясни срокове "кога ще имате яснота дали има технологичен проблем, как ще бъде отстранен и кога на практика ще бъде коригиран". Вчера Шишков е инспектирал и столичния бул. "Граф Игнатиев". Той посочи, че  "Има започнал ремонт, възстановяване на нещата", започна той, а Фандъкова бързо уточни, че работата не е спирала." Шишков каза, че от Министерството искат да платят "всички пари на Столична община, правим всичко възможно. Затова поисках тази среща с вас и строителя", уточни министърът.

 

Иван Шишков каза, че "В рамките на коледните празници София бе доста празна, времето бе страхотно, и го изтървахме. След като изтървахме тези 15 дни, които ни бяха подарени, да видим в конструктивен диалог как е възможно да се отстрани този проблем. Мисля и вие нямате решение." Фандъкова настоя, че пренареждането на павета та е само малка част от реконструкцията на централната градска част и покани министъра и журналистите да видят местата, на които реално се работи в момента.

 

Фандъкова посочи, че "Всички виждате и сме съгласни, че паветата бяха наредени безобразно и трябва да бъдат пренаредени. Жълтите павета са не просто символ на София, а знакът й. Аз няма да допусна повече експерименти на място с тях. Затова още от първите дни направихме експертен съвет с най-добрите специалисти. Те направиха допълнителна проверка за основата, излязоха резултати от тестовете, които са отразени в предварителния протокол. Наистина да се намери начинът, когато се пренаредят това да е устойчиво и трайно и това да е моделът, който да се прави в следващите участъци, в следващите години."

 

Експертите са препоръчал да се направи тестов участък, а не да се експериментира на място. Това ще стане на площадка, на която се съхраняват паветата. Този тестов участък в момента се изработва", увери Фандъкова и покани министъра да го посетят, когато е готов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3170 |08.01.2023 Енергийният министър Росен Христов каза, че не са блокирани сметките на „Булгаргаз“ . 0| 3054 |07.01.2023 Здравният министър: В аптечната мрежа липсват малко лекарства, а не 300 медикаменти . 2| 3807 |07.01.2023 Министър Шишков: Обичам София повече от Фандъкова, АМ ”Струма” се забави при Борисов . 4| 3957 |07.01.2023 Правосъдният министър Зарков: В обществото има съмнение, че има хора над закона - заради пагона, функциите им, парите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads