Реклама / Ads
13| 3898 |12.11.2023 НОВИНИ

Фандъкова се похвали на изпроводяк: Жълтите павета стоят вече повече от месец

.
Йорданка Фандъковa
"Както ги виждаме сега, вече повече от месец има движение върху жълтите павета и те стоят стабилно". Това каза досегашният кмет на София Йорданка Фандъкова, след 14 години начело на столицата в първото си интервю, след като София се сдоби с нов кмет - Васил Терзиев.
 

"Аз бях кметът, който предложи 2016 г. жълтите павета да бъдат обявени за културна ценност, което автоматично предполага, че не може да се работи с всякакви материали", посочи тя пред NOVA. 

 

"Ние видяхме, когато почнаха да се демонтират. Имаше и цимент, и битум, какво ли не, но за да се запазят, трябва да е щадяща технологията. Разбира се, миналата година това беше огромен проблем. Поради простата причина, че беше провал и на проектанти, и на изпълнители, на надзорници, на всички, защото, една седмица след като бяха пренаредени всъщност се разместиха. Тогава най-лесното беше да ги накарам веднага да пренаредят. Но аз си дадох сметка, че ефектът ще бъде същият и тогава поканих едни от най-добрите специалисти, които да обсъдят технологията, която би позволила да бъдат пренаредени", посочи Фандъкова. 

 

"Mоята работа е била последователна, управленската работа имам предвид. Вие знаете, че аз бях 8 години директор на едно от най-успешните училища в София, след което бях поканена да бъде заместник-кмет по образование, култура и спорт", посочи тя.

 

Фандъкова разкри, че не познавала лидера на ГЕРБ Бойко Борисов преди това:

 

"Не го познавах. Той беше току-що избран кмет на София и с една делегация дойде в моето училище. Там ние трябваше да представим как функционира нашият компютърен кабинет. Това беше един от първите изобщо в София тогава. Бяхме получили едно дарение от Ротари интернешънъл и дойдоха на проверка, на инспекция, но децата бяха фантастични, учителите ни бяха страхотни. Тогава още в самата среща той каза, че си търси заместник-кмет по образование и ме покани, което беше много логично, разбира се, но аз отказах. След което обаче бяхме вече в контакт с хора от неговия екип и общо взето след около десетина дни вече имахме разбирането".

 

"След което 4 години всъщност работех като заместник-кмет по образование и култура и спорт и превенция на зависимости. Аз извадих на преден план проблема с недостига на места, то и тогава имаше голям недостатък, но тогава никой не говореше за това, защото родителите чакаха по две денонощия пред детските градини и от време на време вие ги отразявахте. Това беше цялата тема. След това вече, когато бяха спечелени от ГЕРБ парламентарните избори 2009 година. 

 

Фандъкова пожела и успех на новият кмет на София Терзиев, които встъпва в дължност утре:

 

"Първо искам да го поздравя и да му пожелая успех, защото за мен е важно София да е успешна. Да му пожелая да има сили да се пребори с всички предизвикателства, които няма да са малко. Работата е трудна, но в края на краищата, да продължи промяната и развитието на града. За мен това е важно, винаги ще си остане важно, защото това е моят град".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3653 |12.11.2023 Делян Добрев заплаши акад. Денков с главния прокурор и ДАНС . 16| 3987 |12.11.2023 24-годишен водач управлявал спортна кола в катастрофата с починалия треньор Ферарио Спасов . 11| 3852 |12.11.2023 Борис Бонев: Неработещият общински съвет значително ще затрудни работата на Васил Терзиев . 4| 3765 |12.11.2023 БСП не очаква ГЕРБ да напусне правителството. Загуба на време ли е вторият вот на недоверие?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads