Реклама / Ads
7| 4705 |25.09.2015 НОВИНИ

Фандъкова: Развиваме София като зелен град, обърнат към хората

.
Йорданка Фандъкова
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова представи програмата си за управление на София за периода 2015 – 2019 г. Тя се похвали, че столицата ще продължи да се развива като зелен град, който предлага по-добри условия за живот. Приоритетите в програмата на Фандъкова са: ремонт на вътрешнокварталните улици и тротоарите, програма за ново енергийно-ефективно улично осветление, облагородяването на междублоковите пространства и повече спортни площадки и физкултурни салони в училищата.
 

Фандъкова представи кандидатите за кметове на райони и листата на ПП ГЕРБ за общински съветници.  „Те винаги са били неуморни защитници на своите райони и са се борили за всеки проект. Управлението на милионен град и 24 района изисква силен и единен отбор“, подчерта тя. Фандъкова обърна специално внимание на 16 млади души, които са нови лица и кандидати за съветници. „Освен да освен да работим за младите, трябва да работим и заедно с тях. Разчитам на тях за свежи и добри идеи за София“, каза Фандъкова.

 

Тя бе категорична, че в последните 8 г. зад решенията и проектите на София винаги е стояло ясно мнозинство,  което носи конкретна политическа отговорност. „Това сложи край на плаващите мнозинства, зад които стои разпродаването и раздаването на София от годините на прехода“, обясни още тя.

 

Йорданка Фандъкова представи и стратегическите за града проекти, по които работата трябва да продължи. На първо място е третата линия на метрото, чието строителство започва още тази есен. На второ място е инсталация за производство на топлинна енергия от РДФ-гориво. Следват проектите за изграждане на канализация, чрез финансиране от оперативните програми. Продължава строителствовто на детски градини с 25 вече подготвени проекта. Нов акцент е реновирането на училищните дворове.  През следващите 4 г. продължава възстановяването на парковете и градините, като нов приоритет е изграждането на нови паркове  - в районите „Възраждане“, „Младост“, „Искър“ и „Овча купел“.

 

„Построихме 80 детски градини, осигурихме 13 200 нови места за децата, строим и нови ремонтираме училищата – и продължаваме. Новият ни приоритет е разширяване на условията за спорт в училище  и близо до домовете. Всичко това са инвестиции в хората, а те са най-мощният стимул за развитие“, отбеляза кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.

 

Стратегически проект, който е част от мерките за развитие на София като зелен град, е модернизацията на градския транспорт със закупуване на нови автобуси, трамваи и електробуси. Нов акцент е свързването на велоалеите в мрежа и създаване на услугата „обществен велосипед“.  Фандъкова залага на създаването на електронна платформа за споделяне на идеи за развитието на града и обсъждане на проектите на общината. По отношение на културата нов приоритет е възстановяване на стари сгради и създаване на нови пространства за култура и изкуство извън центъра на града.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4243 |24.09.2015 Строителство прекъсна тока в центъра на София . 4| 4350 |24.09.2015 Нови 50 трамвая ще дрънчат из София . 2| 6195 |24.09.2015 Ето кои искат да управляват районите на София . 6| 4477 |21.09.2015 Млада жена е прободена с нож на бул. "Сливница" в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads