Реклама / Ads
0| 2867 |17.09.2022 НОВИНИ

Фандъкова за ремонта на жълтите павета пред НС: Не са супер, но са наредени по технологията

.
Йорданка Фандъкова Източник: стопкадър, БНТ
Кметът на София Йорданка Фандъкова отрече да има липса на контрол на ремонтите в столицата. „Лесно е когато се работи в големия град да се политизират дейностите. За съжаление, амбициозни млади политици продължават да използват и манипулации и неверни твърдения, които компрометират труда на стотици хора“- така тя коментира публикации на „Спаси София“, в които се твърди, че ремонтът на жълтите павета около парламента е некачествен.
 

„Не е вярно, че няма контрол надзорът винаги е на място, но заради силната манипулация се създава грешно впечатление“, категорична бе кметицата. Тя посочи, че снимките са на зона, която не е ремонтирана.

 

„Пренареждат се паветата само където се движи транспорта, но не и в пешеходните зони, защото няма наличност“, уточни тя в ефира на обществената телевизия. Фандъкова показа и снимки какви пропадания са поправени след ремонта.


Според нея не отговарят на истината твърденията, че се режат цели павета, за уплътняване при пренареждането. „Не се режат цели павета, никой не може да си позволи това. Има много счупени, като от тях се взимат парчета“, уточни кметът на София.


Според нея си има начин за нареждане, одобрен от Института за паметниците на културата и се работи по него. „Значи паветата са си супер?“, попита водещият на „Денят започва“ Георги Любенов, като получи отговори - „Е не са супер, но са наредени по технологията“.


Фандъкова каза, че движението пред парламента се пуска утре. За момента не се предвижда затваряне за автомобили на бул. „Цар Освободител“ от софийския университет до ларгото, допълни тя.

 

„За зимния сезон газ ще има. Най-важно е да гарантираме отоплението в училищата и детските градини, не очаквам проблем. Подписан е договор между „Булгаргаз“ и „Топлофикация“ с който се гарантира наличието на достатъчни количества газ и за 2023 година“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

По думите й не се предвижда намаляване на уличното осветление, като икономии могат да се правят единствено в административните сгради. Фандъкова отбеляза, че официално инфлацията е над 18%.

 

„Ново увеличение не е решение, трябва да се търси начин за компенсации заради високата цена на газа. „Топлофикация“ ще продължава да трупа дългове, дали ще стане държавна е въпрос на разговори, преговори, сметки, важно е да остане публична собственост, не се коментира вариант на приватизация“, допълни столичният кмет и подчерта, че е необходимо да се реализира планът за модернизация на топлинното дружество.

 

Йорданка Фандъкова поясни, че всяка година се почистват около 100 километра речни корита и уточни, че превенцията е много важна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2810 |15.09.2022 Ремонт след ремонта: Фандъкова поправя жълтите павета пред НС, „ако се наложи“ . 0| 2791 |30.08.2022 Фандъкова: Някои сметки на ”Топлофикация” ще се преизчислят . 0| 2702 |30.08.2022 Фандъкова: „Топлофикация София“ е обречена да трупа нови дългове . 0| 2758 |21.08.2022 АПИ подписва договор за ремонта на основния път до ТЕЦ “Марица Изток - 3”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads