Реклама / Ads
2| 2930 |11.10.2022 НОВИНИ

”Спаси София”: Пропаднаха жълтите павета и срещу Ректората

.
”Вероятно управляващите ще се оправдаят, че и там колите набиват спирачки и се получава едно приплъзване, но ситуацията изобщо не е комична. Тя е трагична”, казва независимият общински съветник Борис Бонев ”Спаси София”: Има ново голямо пропадане на жълтите павета- този път срещу Ректората - 1
 

"Спаси София" алармира за ново пропадане в ремонтирания участък на жълтите павета, този път срещу сградата на Ректората на Софийския университет. “Очевидно проблемът е далеч по-голям, отколкото твърдеше Столичната община. Оказа се, че пропаданията не са само пред Народното събрание, но и на площада и при кръстовището с бул. Васил Левски. Вероятно управляващите ще се оправдаят, че и там колите набиват спирачки и се получава едно приплъзване, но ситуацията изобщо не е комична. Тя е трагична”, казва независимият общински съветник Борис Бонев.


От "Спаси София" предупреждават, че отлагането на ремонта на ремонта е пагубно за жълтите павета, тъй като сегашната нездрава основа и големите фуги са причина паветата свободно да “плуват”. “В момента жълтите павета не са заклещени и тежкият трафик допълнително ги уврежда и троши. Предвид факта, че те вече не се произвеждат, София е напът да загуби един от най-емблематичните си символи. В тази ситуация кметът Фандъкова не може да си позволи да отложи ремонта за следващата пролет, защото след зимата ситуацията ще бъде трагична. В същото време Общината има ограничен брой здрави павета, с които да смени унищожените. Кой ще носи отговорност за това?” - пита арх. Иван Караджов от "Спаси София".


Според градските активисти, отговорността за проекта и за липсата на контрол при пренареждането е изцяло в управлението на Столичната община. “Странно как същата технология за нареждане на паветата издържа над 100 години с тежък трафик и военни паради, а сега се оказа негодна само след една седмица. Тези оправдания звучат нелогично и целят бягане от отговорност от кмета Фандъкова и ръководената от нея администрация.”


От Спаси София отбелязват, че още преди две години са изпратили обстойно становище до управляващите, в което призовават да се извърши пълно пренареждане на паветата, вместо “частична репарация”, както Общината направи. “Резултатите са налице - пътната настилка сега е в по-лошо състояние, отколкото преди ремонта за 17 млн. лв. Това е недопустимо - в това насипно състояние, жълтите павета допълнително се увреждат с всеки изминал ден.” - категоричен е Борис Бонев.


Припомняме, че именно заради този пореден несполучлив ремонт, от "Спаси София" утре организират протест с искане за оставка на г-жа Фандъкова, както и за нормално и компетентно управление на столицата. “Призовавам всички наши съграждани да се съберем тази сряда от 18 ч. на ул. Московска №33 и заедно да покажем, че този кмет и ръководство на Столичната община се провалиха. Време е да си ходят и София да започне да решава проблемите, вместо просто да се харчат стотици милиони без никакъв ефект. Вярвам, че софиянци няма да останат безучастни на фона на унищожаването и обезличаването на нашата любима столица.” - завършва с призив Борис Бонев, лидерът на "Спаси София".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3404 |07.06.2022 ”Спаси София”: Управляващите в София се готвят да изтеглят заем от 100 млн. лв. за ремонт на тротоари . 0| 2780 |20.04.2022 ”Спаси София”: Отсякоха дърветата зад Съдебната палата . 0| 3042 |20.04.2022 Калоян Паргов към работещите в „Топлофикация София”: Заслужавате достойно заплащане и социални придобивки . 0| 4537 |18.03.2022 ”Спаси София”: Репресия ли!? Да припомним на ГЕРБ какво спретнаха на Десислава Иванчева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads