Реклама / Ads
0| 4674 |09.07.2015 НОВИНИ

Фандъкова: Общината не плаща за некачествено извършени ремонти

.
Йорданка Фандъкова
Столична община не плаща за некачествено извършени ремонти. Това каза кметът на Столична община по време на редовното заседание на СОС в отговор на питане, отправено от общинския съветник от БСП Николай Белалов относно извършване на некачествени ремонти, предаде Фокус. В питането му бяха застъпени казусите с пропадналите участъци от пътната настилка на бул. „Черни връх“ и ул. „Костенски водопад“.
 
"Проектът по изграждането на ул. „Костенски водопад“ беше изключително некачествен“, каза Фандъкова. Тя поясни, че възложител на проекта не е Столична община, а МОСВ. „Този проект беше изключително некачествен. В последната година с моите колеги и МОСВ лично сме правили оперативки, за да може да се довърши“, уточни кметът. Фандъкова припомни, че пропаданията се дължат на неуплътнените земни маси при насипването на колектора. „Налага се да отстраняваме дефектите по пътното платно заради лошото качество на извършената дейност по отношение на изграждането на колектора. „Надяваме се, че след последните уплътнения и ремонти въпросът ще бъде решен“, допълни Фандъкова.

Тя каза, че многократно е искала изпълнителите, които имат сключен договор с МОСВ да отстраняват тези дефекти. "За съжаление не можем да чакаме, и хората да минават през тези дупки, които се образуват“, допълни кметът. Фандъкова заключи, че изцяло се следи дейността и безкомпромисно се налагат санкции, когато фирмите имат закъснения в хода на изпълнение.
„Категорично заявявам, че използваме всички законови възможности и не правим компромиси с контрола, изграждането, и последващия гаранционен срок, за да може обектът да бъде във вида в който ние сме заложили и поискали да бъде изпълнен“, каза още Фандъкова
„По отношение на пропадането на бул. „Черни връх“ Фандъкова каза, че със сигурност това не се дължи на строителство в момента. „Там проблеми е имало и преди. В момента разследването продължава“. Фандъкова припомни, че районът е обезопасен и е назначила едни от най-добрите специалисти в страната, които работят по изясняване на причините за пропадането.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4955 |05.07.2015 ЧЕЗ увеличава възможностите за плащане на клиентите си . 0| 4972 |03.07.2015 Кунева: Не може да не се плащат дългове . 0| 4863 |03.07.2015 Циганите в Гърмен ще съдят общината . 0| 6179 |03.07.2015 Фрог научи: По 100 бона плащат мераклиите за шеф на ДАИ в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads