Реклама / Ads
2| 3120 |09.11.2022 НОВИНИ

СО като строга майка бди над жълтите павета, но след проблемите с ремонта

.
Столичната община строго ще реагира и ще санкционира при нужда, но същевременно ще търси начин жълтите павета в центъра на София не само да се пренаредят, а да се пренаредят качествено. Тази заявка даде кметицата Йорданка Фандъкова. Това обаче се случва на фона на поредния ремонт на ремонта, който наложи пренареждане на жълтите павета след скандалните резултати от първите дейности на избраните за изпълнение на обществената поръчка фирми.
 

Преди дни регионалният министър арх. Иван Шишков заяви, че жълтите павета са “цъкаща бомба” за местните избори. Шишков хвърли вината върху общината и възложителя. Фандъкова обаче посочва, че заради кризата и повишените цени на материалите, работата по такива “огромни инфраструктурни обекти”, каквито са жълтите павета, е важна и трудна задача.

 

“Това не е просто някакъв ремонт на един тротоар”, отсече Фандъкова. 

 

Правилно. Това не е просто ремонт на един тротоар. Затова бе изключително важно той да бъде свършен както трябва. Уви, резултатите от дейностите се оказаха плачевни - криво наредени и изпочупени павета, отговорността за които започна да се прехвърля като горещ картоф между куп институции. 

 

Ремонт на ремонта се превърна в патент на дългогодишното управление на София от кметицата на ГЕРБ. 

 

Днес стана ясно, че с още 6 месеца Столичната община ще удължи срока на договора си с МРРБ за предоставяне на безвъзмездна помощ. Договорите с изпълнителите не се променят. 

 

Фандъкова увери, че в момента работят екипи от “най-добрите експерти от София и чужбина”, които да намерят най-добрия начин за пренареждане на участъка с жълтите павета. 

 

“Трябва да се намери по-добър начин, но задължително при щадене на културната ценност. Това е тежка задача, трудна задача, това е участък от 2 000 квадратни метра пред Народното събрание, който никога цялостно не е бил ремонтиран от подреждането. Стойността на участъка е 206 000 лв., като 100 000 са наложени като глоби на фирмата за увреждане на културна ценност. "Очевидно е, че по-лесното беше нищо да не правим, но това не е моят подход, така че по-добре да се намери най-добрият начин и да могат да се подредят жълтите павета”, посочи Фандъкова. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3163 |09.11.2022 Петър Чолаков: ”Спаси София” може да отклони гласове от формации като ДБ и ПП . 8| 2887 |08.11.2022 Валентин Радев определи като безпрецедентно убийството на полицая около с. Голям Дервент . 5| 2842 |08.11.2022 Военният министър определи случилото се на границата като криминален случай на каналджии . 1| 2934 |08.11.2022 Сарафов определи убийството на границата като терористичен акт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads