Реклама / Ads
2| 5074 |01.06.2017 НОВИНИ

И Фандъкова гневна за застрояването, но ... хората псуват

.
Йорданка Фандъкова
Проблемите със строежите в София са залагани от много години. Говоря за реституцията и възстановяването на земеделските земи. Не мога да кажа дали съм заложник на тези проблеми, но те наистина са залагани години назад. Аз също съм гневна и съм на страната на хората, но не можем да престъпим законите.Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на гневни реплики на софиянци.
 
Проблемите са много. Където можем, спасяваме и браним градинките и зелените площи, но трябва да се спазват и законите. За това искаме генерална промяна на законодателството. Работим случай по случай, обясни тя.

В този строителен сезон имаме 10 ключови обекта, като не забравяме и малките улички в кварталите. Булевард "Дондуков" беше един от най-обсъжданите обекти на Столична община. Ремонтите започват от 4 юни. От вчерашните анонси от Министерството на културата разбрах, че паветата ще останат, което ще ни лиши от възможността за велоалея, но ще се запази историческия облик на града, разкри в сутрешния блок на bTV кметът Фандъкова.

Този месец започваме изграждането на 4 нови метростанции в "Овча купел", което също ще доведе до промени в движението, но се надявам хората да разберат, че всичко се прави за тяхно добро. Надявам се правителството да отпусне средства за ремонт на бул. "България". Ще бъде много трудно, защото всички могат да си представят какво означава да затворим едното платно на бул. "България", но свикнахме с хубавите пътища и този булевард остана като една кръпка, каза още тя.

По темата за мръсния въздух също работим ежедневно. София има проблем с финните прахови частици, но в последните години има значителен напредък и въздухът е по-чист. Мерките, които взимаме, не са една и две, а цял пакет. От нас като граждани също зависи много, добави Фандъкова. презастрояване строежи ремонти Столична община Йорданка Фандъкова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4735 |28.05.2017 Фандъкова: Университети, които бълват кадри без покритие, да нямат държавно финансиране . 3| 5873 |22.05.2017 Фандъкова стана ”Доктор хонорис кауза” на Военна академия . 2| 4599 |16.05.2017 Фандъкова ще поиска пълна забрана на реституцията в София . 1| 4268 |12.05.2017 Фандъкова: Трябва търпение за ремонта на остарелите тръби на Топлофикация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads