Реклама / Ads
0| 4583 |15.07.2015 НОВИНИ

Фандъкова: Площад "Руски паметник" готов до септември

.
Йорданка Фандъкова
Очаквам до началото на септември обектът при пл. "Руски паметник" да бъде приключен. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонтите по бул. "Цариградско шосе", предаде Фокус.
 

"Вчера бях на проверка на пл. "Руски паметник". Там нещата също се движат в срок. Смятам, че всеки, който е минавал от там, независимо дали с градски транспорт или със собствен автомобил, просто очаква с нетърпение да се ремонтира това трасе. Трябва да се направи всичко възможно, без тотално да се блокира движението, но с максимално бързи темпове да се работи, за да можем да приведем поне базовата инфраструктура на града в по-кратки срокове в добър вид и да влизаме в следващите години по-сериозно в кварталните улици", обясни Фандъкова. По думите й, ремонтът на тротоари и настилки при Руски паметник вече е започнал, канализацията, която е изцяло подменена, също е приключена като дейност. "В момента се насочва работата изцяло към настилките. Вече са започнали ремонтите там. Паважът се сменя с асфалт само в активните ленти за движение около Руски паметник. Почти на финала е полагането на релсовия път. Трамваят се измества изцяло в двете посоки откъм бул. "Ген. Михаил Д. Скобелев". Там ще бъде и първата в София "зелена линия", макар и кратка, но модел, който ми се иска да следваме, когато имаме възможност. Очаквам до началото на септември обектът да бъде приключен", допълни Фандъкова.

 

Тя уточни, че за тази година не се предвижда ремонт на бул. "Тодор Каблешков" в участъка от бул. "България" до бул. "Черни връх". "По принцип там имаме проекти и за разширение. Всъщност, много от обектите, за които имаме готовност, не ги започваме с цел наистина да не се блокира изцяло града. Например, кръстовището на бул. "България" и бул. "Иван Ев. Гешов". Там изчакваме, за да завършим пл. "Руски паметник" и бул. "Цариградско шосе", за да не се блокира и другото ключово трасе", уточни Фандъкова. Тя добави, че на есен може и там да започне ремонтът. "Много внимателно избираме обектите, по които да работим", увери Йорданка Фандъкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4686 |09.07.2015 Фандъкова: Общината не плаща за некачествено извършени ремонти . 0| 4463 |25.06.2015 Фандъкова: Не се увеличават адресните регистрации в "Орландовци" . 0| 4147 |18.06.2015 Тераса се срути върху детска площадка . 4| 4179 |18.06.2015 Фандъкова: Политически сили се месят опасно в „Орландовци”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads