Реклама / Ads
15| 3270 |19.02.2021 НОВИНИ

Фандъкова след протеста във „Факултета“: Разбираем гняв

.
Източник: БГНЕС
Разбираем бил гневът на близките на починалото от токов удар момче. Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира вчерашният протест в квартал „Факултета“ с искане за оставката ѝ.
 

Тя отново се закани, че лично ще нищи инцидента, докато не достигне до отговорните за смъртта на 16-годишното момче.

 

„Това, което съм поела като ангажимент, включително и пред тях и пред всички, е да направя така, че максимално бързо цялата истина да излезе наяве. И виновните, които и да са те, да понесат наказателна вина“, заяви Фандъкова.

 

Вчера десетки жители на "Факултета" поискаха оставката на Фандъкова и призоваха истината за инцидента да излезе наяве.

 

Най-голямо било възмущението им от тиражираните версии, че мокри обувки, а не дългогодишно нехайство на институциите са причина за инцидента. Оплакаха се и от полицейски натиск преди демонстрацията.

 

Прехвърлянето на отговорност и соченето на виновни заради инцидента с убитото от ток момче обаче продължава. Преди два дни на брифинг от Столичната община посочиха, че местната управа в София си свършила работата, а виновните били всички други. Според СО до район “Триадица” били изпратени редица писма, отговор нямало. Накрая падна и “главата” на Иван Шишков - главният архитект на района. 


Оказа се обаче, че Шишков е просто “жертвеното агне” в инцидента. Бушонът, сиреч. Припомняме, че според информация на ФрогНюз общината е била съвсем наясно с обектите. Йорданка Фандъкова и главният архитект Здравко Здравков излъгали за абсолютно всичко по време на брифинга. Включително и за “хвърчащата бележка”, послужила на ЧЕЗ за сключването на договора за присъединяване към електропреносната мрежа, както и “незнанието” около името на лицето, положило подписа.


Повече за разкритията може да видите тук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 12185 |19.02.2021 Досиетата OpenLux: И името на Александър Томов изплува в разследването . 14| 3774 |19.02.2021 След новината за протеста пред мемориала на Левски: Церемонията ще се проведе без политически речи . 19| 4445 |18.02.2021 Бунт в кв. ”Факултета”. Избирателите на Фандъкова поискаха нейната оставка . 7| 3053 |18.02.2021 БСП внася сигнал до Главната прокуратура срещу кмета Фандъкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads