Реклама / Ads

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

20| 4494 |22.02.2021 НОВИНИ

Арх. Борислав Игнатов: Паника и бягство от отговорност, сякаш не става дума за смърт на дете

.
Източник: БНР
Маневри на обиграни администратори, измъкване от отговорност и прикрито схемаджийство в Столичната община са налице. Системата е келява, лоша, не работи ефективно. Тази категорична присъда дойде от зам.-председателя на Столичния общински съвет от “Демократична България - Обединение” Борислав Игнатов.

Повод е трагичният инцидент с 16-годишното момче, което загина след токов удар от шахта, докато пресича столичен булевард. Започнаха незабавни проверки и дежурното прехвърляне на отговорност. Падна и жертва - главният архитект на район “Триадица” хвърли оставка, но мнозина смятат, че той е просто жертвен агнец, а виновните са други. Сиреч общината си измила ръцете.

 

“Още по-грозна е реакцията на различните т.нар. отговорни фактори. Сякаш не става дума за смърт на дете, а кой как да се измуши от някаква отговорност”, посочи Игнатов.

“Виждаме паническо бягство от отговорност, размиване, търсене на бележки и неща в миналото, само и само да се отклони вниманието на обществото от главните виновници”, категоричен бе още общинският съветник.

 

Той вижда вината в лицето на ГЕРБ и тяхното управление през последните 10 години. Според Игнатов столичният кмет Йорданка Фандъкова не е направила нищо, за да въведе прозрачност и ред в града.

 

Игнатов описа „до болка познати отвратителни схеми, които се движат от дребни павилиончета, които правят доста големи обороти, до огромни катастрофи от архитектурна и градоустройствена гледна точка като пропадналото метро, течовете в подлезите“.

 

Според Игнатов са налице „маневри на обиграни администратори, които представят пред обществото изкривени и неверни факти“. Оставката на архитекта на район „Триадица“ Иван Шишков Борислав Игнатов смята за „уговорена маневра“, а мотивът – за неясен.

 

„Той по този начин негласно, с някакво замитане прехвърля в общественото съзнание някаква вина, несъществуваща, към района и отново отклонява вниманието, че проблемите са в централната община“, коментира той.

 

По думите му става дума за огромен щат, който не може да извърши елементарни задачи.

 

“Много от процедурите са тенденциозно неработещи, за да прикриват схемаджийство, необходими са сериозно изриване на тази система и огромни реформи”, категоричен бе общинският съветник.

 

В правно-архитектурния свят е невъзможно преместваем обект да е вписан като непреместваем, категоричен е Борислав Игнатов, визирайки вписването на павилион в кадастралната карта. „Все едно да си впишете автомобила, който е паркиран на улицата, като недвижим имот или къща на колела.“

 

За този павилион най-важното е да се чуят две мнения и тези хора да бъдат накарани да говорят, подчерта арх. Игнатов – това са собственикът на павилиона и собственикът на имота - болницата.

 

“Да пуснат кабел през основен булевард в столицата, през шахта за комуникации, за слаботокови кабели, да пуснат кабел 220 волта и той да върви по метален парапет и то по ремонтирания булевард. Тези свински опашки и пластмасови гофрирани тръби – те не могат да издържат на атмосферни условия повече от 1-2 години. Всичко това, което е направено и, разбира се, спящият инспекторат, спящата полиция, всичко това води до високи протекции, съмнения за нещо, което там не бива да се пипа".

 

Арх. Игнатов вижда изход в “тотална реформа на устройството на Столичната община“, общинският съвет да избира кметовете на райони, за да може по всяко време на ги държи отговорни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 11| 2974 |19.02.2021 Сергей Игнатов: България е малка брънка от веригата на фалшивите новини и недоверието . 6| 2827 |12.02.2021 Невролог: Без паника. Мозъкът е пощаден от COVID-19 . 10| 3372 |11.02.2021 Епидемиолог: Няма основания за повторно раздухване на паника сред хората . 28| 3757 |01.02.2021 Борисов отговори на Радев за мерките и паниката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ