Реклама / Ads
44| 5847 |15.02.2021 НОВИНИ

Никой не знае кой е виновен за кабела-убиец в София

.
След всеки трагичен инцидент ставаме свидетели на едно и също - търсене на виновници и прехвърляне на отговорност. И често се оказва, че случаят е можело да бъде предотвратен. Ако работата е била свършена навреме. Но като се обърне каруцата, пътища много…
 

Вчера дете бе убито от токов удар на столично кръстовище. Посред бял ден и докато пресича бул. “Акад. Иван Гешов”. И започнаха дежурните въпроси. И дежурното ритане на топката в полето на другия отбор. Но това не е игра. А топката е една погубена човешка съдба и едно почернено заради безхаберие семейство. 


Никой не знае кой е виновен. Не се знае кой е собственикът на павильоните, захранвали се с кабела, излизащ от шахтата-убиец. Кметът на район “Триадица” Димитър Божилов посочи тази сутрин, че има съмнения за неправомерни действия. Неправомерно захранване с ток. Кражба, сиреч. С оголен кабел от шахта. Който никой не е видял. 

 

Започнаха иначе незабавни проверки. Назначени от местната управа, но веднага след инцидента. Така сме свикнали да действаме - постфактум.


Електромерът, откъдето се захранват обектите, се намира от другата страна на бул. "Иван Гешов" и пресича целия булевард, а след като излиза изпод земята през шахта, върви по металния парапет на улицата. Смята се, че именно за него се е хванало 16-годишното момче, когато е било ударено от ток. 


От ЧЕЗ отричат да са собственици на шахтата. Божилов заяви в ефира на друга телевизия, че районната общинска администрация не носи отговорност за електроразпределителните шахти. А кой носи? 


Съгласно Закона за енергетиката, това е отговорност на електроразпределителното дружество.


Божилов посочи още, че търговският обект, който е захранен с този кабел, не е общински. Не е част от имотите, отдадени на частни търговци от общината. Намира се в регулацията на двора на болничното заведение, който по същество е държавна собственост. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4112 |11.02.2021 Д-р Таня Андреева: Колко ваксини ще поръчаме, при положение че не знаем колко човека желаят ваксинация? . 33| 4051 |07.02.2021 Байдън поиска от Вучич да признае Косово . 37| 3647 |01.02.2021 Георг Георгиев: Мислех, че Радев ще признае грешките си и няма да се кандидатира отново . 87| 5622 |31.01.2021 Боец срещу тероризма, който не знаем, а трябва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads