Реклама / Ads
0| 2699 |09.08.2022 НОВИНИ

ФБР претърсва имението на Доналд Тръмп в Калифорния

.
ФБР претърсват имението на Доналд Тръмп във Флорида. За това съобщи самият той като според твърденията му агентите са разбили сейф. Пред имението на Тръмп са се събрали негови симпатизанти.
 

Претърсва се имотът на президента на САЩ (2016 - 2020) в луксозния Mar-a-Lago в Палм Бийч. Според информацията действията на агентите на ФБР са свързани с разследване срещу Тръмп по време на управлението му на страната и потенциални документни престъпления. 

 

Действията на ФБР идват в момент, в който Тръмп се подготвя за възможна трета президентска кампания през 2024 г. 


"Това са мрачни времена за нашата нация", посочи Тръмп по повод случващото се. 


Той посочи още, че е сътрудничил на всички правителствани агенции и определя претърсванията като "необявена атака на дома му, който е необходима или неподходяща". Според него това е удар, а институциите в САЩ се използват като бухалки, за да му попречат отново да се кандидатира в надпреварата за Белия дом. 


Според Ерик Тръмп, вторият най-голям син на републиканецът, заповедта за претърсването на ФБР е свързано с разследване на обработката на записи на Националния архив.


През февруари Националният архив, американската правителствена агенция, която управлява опазването на президентските записи, поиска от Министерството на правосъдието да разследва Тръмп за боравенето му с официални документи.


Американските президенти са задължени по закон да прехвърлят всички свои писма, работни документи и имейли в Националния архив.


Но служители твърдят, че бившият президент е унищожил незаконно много документи, когато е напуснал Белия дом. 


Федералната заповед за обиск трябва да бъде подписана от съдия. Правоприлагащите органи трябва да имат доказателства, че претърсването вероятно ще намери доказателства за незаконност.


Неназован служител на правоприлагащите органи каза пред CBS, че Тайните служби са били уведомени малко преди връчването на заповедта и че агентите, защитаващи г-н Тръмп, са помогнали на следователите от ФБР.


Няколко кутии са били отнесени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3089 |15.07.2022 Почина първата съпруга на Доналд Тръмп - Иванка . 0| 2977 |16.05.2022 И ”Макдоналдс” напуска Русия, продава бизнеса си в страната . 0| 3130 |17.03.2022 Заради съобщения в Телеграм: Претърсват домовете на активисти и журналисти в Казан . 0| 2860 |14.03.2022 Кремъл пак заплашва Apple, IBM,„Кока-Кола“, „Макдоналдс“ и други компании с арести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads