Реклама / Ads
13| 19540 |18.11.2021 НОВИНИ

От Фейсбук за дебата: Радев защити военните, Герджиков не каза дума за студентите и учените

.
Румен Радев, проф. Анастас Герджиков
Минути след дебата по БНТ между кандидатите за президент Румен Радев и проф. Анастас Герджиков във Фейсбук се появиха първите коментари на обикновени българи и общественици. Подбрахме някои от тях.
 

Магдалена Абаджиева: Чудно ми беше как човек на науката като Герджиков, ректор на СУ и преподавател, не обели дума за учените в България, не каза нищо за студентите и за бъдещите студенти - децата. По нищо не си пролича, че е професор, освен по признанието му, че се гордее с книгите си и че харесва някои от своите, които е написал. Самонадеяност, самохвалство и нападателност - това беше Герджиков тази вечер. За разлика от него Радев защити гилдията си и даде конкретни професионални примери. Забележката ми към Радев е, че изрече нещо, което не е вярно - че децата са върнати в училище и продължават да се връщат. Очевидно не продължават да се връщат, но нека го приемем като пожелание, което наистина ще се осъществи в следващите няколко дни.

 

Лично за мен тази вечер Румен Радев се държа по-достойно и по-човешки.


Борис Бонев: "Главният прокурор Иван Гешев не ме интересува." - Анастас Герджиков, подставеното лице на Борисов, на живо пред цялата нация!


Нищо чудно, че ректорът на Софийския университет мълча, докато негови студенти бяха бити под колоните на Министерски съвет. Явно и те не го интересуват.


Влади Иванов: За пореден път стана ясно, че сокол не може да се състезава с охлюв.


Тодор Владев: Герджиков не каза нищо за битите негови студенти под арката на Минисерския съвет. Защо бе, ректоре на ректорите!?

 

Цветеслава Гълъбова: Розови обрачета, Москвич, леко намачкана риза и килната вратовръзка, романтика….и един лек наклон на тялото на една страна, захват на катедрата с две ръце, лек повей от Борисов….и перфектно поддържан маникюр.

 

Любомир Аламанов: Интересно е да се наблюдава как възрастен човек, професор при това, ректор на най-стария университет в България, се е докарал до позицията на подскачащо лаещо кученце, което търси скандал и шумотевица.


Не съм съгласен с някои позиции на Радев, но Герджиков е като Тома Биков на стероиди. Очаквам всеки момент да започне да тропа по катедрата.

 

Помнете Плевнелиев, помнете сянката на Борисов.

 

Иво Сиромахов: Как ли се чувстват студентите от Софийския университет сега? Аз бих се срамувал, ако имам такъв ректор. А как се чувстват достойните преподаватели, които трябва да се примирят с факта, че лицето на Университета е слуга на някакъв полуграмотен уличник от Банкя. Клетникът ще загуби изборите, но ще остане ректор. И как ще продължат да го възприемат? Човекът, който е коленичил пред мафията, целунал е ръка на престъпник. Къде е духът на Университета?

 

Арман Бабикян: "Вас ви представя бившият министър на вътрешните работи, който ръководеше министерството докато бяха бити вашите студенти....."! Край на цитата - край на дебата!

 

Николай Хаджигенов: Бивш военен познава детайлно Конституцията.
Настоящ професор не.....

 

Мариела Стайкова: Предизборният дебат приключи. Ще направя опит за непредубедена равносметка по няколко критерия.'

 

1. КАТО ВИЗИЯ видях един посребрял пич срещу една нова Цецка, но по-женствена.

 

2. КАТО ПОВЕДЕНИЕ видях уверен, подготвен и уравновесен мъж срещу борещ се за началническо одобрение посредствен натегач.


2. КАТО УМЕНИЯ ЗА ПОЛЕМИКА видях уверено познаване на нормативната уредба и проблематиката по всяка тема срещу назубрена опорна точка след назубрена опорна точка и будеща присмех ялова злост.

 

Знам, че нямате съмнение кой, кой е.

 

Самуил Петканов: Общо 23 минути от дебата беше пояснение, че няма време.

 

Радослав Бимбалов: Мога да опиша този дебат само с последните му пет секунди. Ръкостискането между двамата.


Герджиков подаде силно опъната ръка, за да се запази далече, да си спечели разстояние от опонента. Това е поведение на страхлив, притеснен, зависим човек.

 

Сбогом, г-н ректор. Не искам да Ви гледам повече.

 

Слави Василев: Никога не съм се съмнявал, че Радев ще смачка Герджиков. Помня първия дебат с Цецка Цачева преди 5 години, бяхме в БТВ. Тогава беше претендент и пак беше по-добрият кандидат. Сега нещата са съвършено различни. Подготвен, целеустремен, запознат, владее материята.


И най-голямата му заслуга за последните 5 години е, че се противопостави на завладяната държава. Институционализира легитимното желание на гражданите за промяна. И хората я получиха. Нямам никакво съмнение, че Румен Радев ще спечели вота в неделя!

 

Христо Комарницки: Не знам дали е договорено, на снощния дебат и двамата си спестиха острите атаки по слабите места на противника. Герджиков необяснимо за мен пропусна да нападне Радев за нарушенията на Конституцията. Сигурно от щаба му са преценили, че не е добре да дразни почитателите на Кирил Петков. На Радев не му се наложи да уязвява съперника си допълнително с въпроси за обществено-политическо-икономическото му минало. Вял дебат. Ученически лексикон.

 

Страхил Делийски: В политическите дебати няма никакво значение кой как се е представил. Винаги печели нашият човек. Смятам, че Радев не разочарова своите, а Герджиков не спечели нови. Гледайки реакциите на по-непредубедената публика имам усещането, че на символно равнище вместо сблъсък между "фуражката" и "интелекта" явно се е получил сблъсък между "президента" (добър или лош) и "интелектуализираната версия на Борисов" (добър или лош).
 

Цън Цон: Като се замисля – не ми е проблем Герджиков да спечели. Даже искам да спечели, да стане президент, да чуе след време в изтекъл запис, че Борисов всъщност го нарича ПКП и като му свърши мандатът ГЕРБ да му дадат да води листата в Кърджали и да не влезе в парламента. Това би било едно прекрасно развитие на нещата и всички да разберем, че и най-високата и престижна длъжност може да бъде профанизирана от безгръбначни лица.

 

Леа Коен: “ Който има много приятели, няма нито един .”
Да, този цитат на Аристотел е действителен . Герджиков не го знаеше. Ако беше умен, щеше да отговори с друг цитат за приятелството, също от Аристотел. Например : “онзи, който не ти е вече приятел, никога не е бил такъв”. Но това Герджиков ще открие на 22 ноември, когато членовете на неговия ИК ще потънат вдън земя и ще гледат никой да не си спомня кого са издигали .

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 11103 |18.11.2021 Николай Милчев за дебата: Герджиков е тамагочи, забравило за времето преди шест месеца, за подвизите на ГЕРБ и ДПС . 13| 14138 |18.11.2021 Радев към Герджиков: Вие сте кандидатът на коалиция ”Магнитски” . 15| 3732 |18.11.2021 Радев: COVID кризата е трудна, но се справяме. Герджиков: Слезте от облаците . 43| 8030 |18.11.2021 Президентският дебат: Радев обясни на Герджиков, че президентът не е ”архитект” на коалиции и не е обединител около поръчки ин-хаус и чекмеджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads