Реклама / Ads
7| 4272 |21.11.2021 НОВИНИ

Говорилнята Facebook: Новият стар президент

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Президентът - президент. Румен Радев спечели убедително балотажа срещу професор Анастас Герджиков. Представяме Ви мнения от Facebook.
 

Иво Инджов: Честит втори мандат на президента Румен Радев!
България има повод да празнува

 

Иван Бакалов: Мазни анализи и по БНТ - Радев бил президентъг с най-малко гласове, около 1,5 млн. Някак искат да докажат, че Герджиков с неговите 33% е по-големият победител.


Промяната била много съмнителна, а според Минчев модела ГЕРБ до голяма степен трябвало да се демонтира, ама щяло да дойде нещо съмнително, като олигархията при

 

Тройната коалиция...

 

Уникални анализатори.


Даваха справка от предишни години, Плевнелиев избран с 1,6 млн. Но не показаха Радев при първия му мандат с колко е избран - 2,06 млн.

 

Христо Комарницки: Сал една кметица му остана
за бутане.

 

Миролюба Бенатова: "Вие сте прости и аз съм прост, и затова се разбираме," е цитат - напомняне за тези, които сега крещят, че селянията била победила.

 

Самуил Петканов: Последни избори за годината, отново в полза на чегъртането, но Борисов за пореден път е недосегаем за институциите, защото има хора там. И все пак в Славяново играят хоро вместо весел кючек в Бурса. Конте е спрял кетчупа на играчите и Тотнъм почна да бие. Крим е македонски. Играйте Далас ще удари Клиперс като гост @2.45.

 

Симеон Славчев: Честита победа на президента Радев!

 

Пожелавам му по-добър, по-мъдър и по-справедлив втори мандат!!!

 

Ниската избирателна активност, обаче е повод за сериозен размисъл и анализ на всички партии и политици …


Пожелавам си в следващите години да видя българския народ единен, а в политиката да има Морал, Инициативност и Родолюбие!!!

 

Хаго Бабикян: Жалко е, че доскоро уважаван академик като Анастас Герджиков се припозна с мутрата-еднокнижник от ГЕРБ.

 

Жалко е, че г-н Герджиков не може да понесе дори загубата с достойнство както се видя и в изявлението му пред медиите преди малко.

 

Жалко е първо да поздравяваш опонентите си, а после да хвърляш вина по тях. Не се прави така.


Жалко е да говориш за репресии, когато хората, които са зад теб ги упражняваха повече от 12 г.


Жалко е да казваш, че "цялата държавна машина" работила за опонентите. Нищо за организирания вот от Турция не чух. Или там организация няма. Двоен аршин. Плевнлиев като стана президент правителството беше на ГЕРБ, нещо?
Жалко е да се говори за абсолютна власт и опасност за демокрацията от хора, които подкрепяха престъпна групировка с политическо представителство. Хора, които до скоро имаха в чекмеджето си местната, законодателната и изпълнителната власт. Имаха президент и главен прокурор.


Жалко е, че 12 г. от живота ни минаха под управлението на малограмотни и арогантни престъпници, които съсипаха много съдби.

 

Мая Манолова: Категорична победа срещу силите на статуквото. Браво, г-н Президент!

 

Симеон Колев: Румен Радев не е моят президент, но е легитимно избран президент. Не го харесвам, но го приемам. Пожелавам му успех и дано предстоящите 5 години не бъдат 5 години самота. Изборите приключиха и утре отивам на работа. Както всеки ден, защото това ми е работата.

 

Проф. Ивайло Дичев: Аз пък мисля точно обратното: проблемът на България в момента не е концентрацията на власт, а безвластието. Затова добре ще е поне войната между президентство и министерски свет да приключи.


Анализаторите, които днес най-много се тюхкат за хипотетичната сврх-власт на Радев - те не се трогваха когато не само президент и парламент, но и медии, и правосъдна система, и регулатори, и еврофондове, и улични биячи бяха подвластни на един човек.

 

Радослав Бимбалов: Толкова ни писна да избираме, че от утре ще казваме в магазина “дай някакво сирене там”. Ще оставяме фризьорите да ни боядисват косите с любимия си цвят, а бензинджиите да ни наливат в колите каквото ги кефи. Най-драматично ще е на кръстовищата, защото ще отказваме да избираме наляво или надясно и ще стоим в тоя пуст живот, задръстени един след друг, с натиснати клаксони.

 

Но спокойно. ПОВЕЧЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА ИМА*

 

*тази година

 

Любомир Аламанов: 21 бързи точки по балотажа
1. Радев спечели втори мандат.
2. Хората го предпочетоха повече, заради твърдата му позиция срещу реалността и действията на ГЕРБ.
3. Спокойна, умерена кампания на Радев, насочена повече да не направи грешка. Добра стратегия.
4. На дебата репликата за Крим беше груба грешка. Да видим как ще я отиграе нататък. Според мен е добре да се извини и да каже, че поддържа официалната българска позиция, в съзвучие с ЕС.
5. Герджиков загуби.
6. Грешка беше, че се опитваше да се дистанцира от ГЕРБ. Ясно е, че е кандидат на ГЕРБ, всеки го знаеше. Опитите да се направи на независим само засилваше негативното отношение към него. Никой не харесва кандидат, който се прави на луд.
7. Грешка беше, че толкова късно се обяви кандидатурата му. Всеки нов образ в политиката има нужда от повече време за развитие.
8. Непрекъснатото споменаване, че е лице на професорите срещу военните, при положение, че кандидатът му за вицепрезидент е подполковник от Военно-въздушните сили, предизвикваше усмивки на съжаление.
9. Тотално неправилно развитие на образа му. Герджиков е академичен човек. Да се вкарва в образа на агресивен ястреб, който да напада Радев, беше стратегическа грешка.
10. Това ясно си пролича по време на дебата. Нелепо стоеше. Като джавкащо кученце пред спокоен недоумяващ английски дог.
11. Груба грешка беше, че Герджиков отмина въпросите за милиционерите, които биха студенти зад колоните на Министерския съвет. Както и за чекмеджетата, липсата на разследвания и слабата работа на прокуратурата.
12. Повтарянето на няколко изречения, като това за някакво обединение, които не носят информационен смисъл, е комуникационен похват от 90-те години. В 21-век това не работи.
13. Радев е свикнал 4 години да отразява атаки на Борисов и активисти-ГЕРБ. Няма как един академик да спечели от опити за атаки.
14. Напротив, трябваше да засилят академичното, спокойното, разумното, научното в образа на Герджиков. Тогава щеше да има по-голям шанс.
15. Изобщо, време е ГЕРБ да си вземе опитни комуникационни експерти и да започне да ги слуша.
16. Борисов отбелязва втора парламентарна и втора президентска загуба.
17. Време е Борисов да мисли за оставка.
18. Хората искат промяна. И отговорност за изминалите 12 години.
19. Този избор дава повече надежди, че четирите партии ще успеят да се разберат и да направя коалиция.
20. Надявам се, че Радев ще разчете правилно вота на хората и няма да залитне в борисовщина.
21. Надявам се, че това са последните избори поне за година напред.

 

Като цяло, може би виждаме края на горчивите 12 години. Новите партии и Радев получиха огромен кредит на доверие, дано да го използват добре. Защото иначе протестите са на една ръка разстояние.

 

Ще видим. Бъдещето е пред нас. 

 

Арман Бабикян: Честита победа на двойката Радев-Йотова! Надяваме се това да се окаже победа за България! Трудно е да се оправдае доверието на толкова различни хора, но вярваме, че ще се справите с тази задача! Честито на всички, които изпратиха в историята през урните Бойко Борисов. Да се готвят останалите.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3436 |17.11.2021 Нови схеми в МБАЛ „Лозенец”: Новият шеф сключил договор сам със себе си . 2| 3186 |16.11.2021 Павлина Панова е новият председател на Конституционния съд . 2| 2884 |27.10.2021 Димитър Ганев: Вотът 2 в 1 и новият политически субект помагат за по-висока избирателна активност . 16| 4119 |23.10.2021 Новият „Делта плюс” вариант на COVID може да е по-заразен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads