Реклама / Ads
7| 5415 |23.06.2009 НОВИНИ

Фидел Беев влиза в ареста

.
Фидел Беев, бивш кмет на Велинград и депутат от ДПС, ще бъде вкаран в ареста с решение на Софийския градски съд. Това стана след като Беев, подсъдим за престъпление по служба, успяваше системно да отлага воденото срещу него наказателно дело.
 

Към съда е отправено искане от заместник-градският прокурор на София Роман Василев, след като стана ясно, че делото срещу Беев ще бъде отложено за пореден път поради неявяването му. Адвокатът му Пламен Ялнъзов се е явил сам в съдебната зала и обяснил, че по данни на съпругата на Беев, подсъдимият е тежко болен и е настанен във Военномедицинската академия в София.

Прокурорът Василев не е приел мотивите и е поискал от съда да разпореди задържане под стража за Беев. Доводите на Василев са били, че експертите, които трябвало да прегледат Беев, за да установят здравословното му състояние, не са успели да го открият в болницата. Магистратът изразил съмнения, че обвиняемият е бил някъде другаде, за което допълнително ще бъде назначена проверка.

Защитата и обвинението нямат повече доказателствени искания и процесът би трябвало да отиде във финалната си фаза със заключителните пледоарии. Това обаче от месеци не става поради ред причини.

Днес Ялнъзов също имал две дела, това на Беев и второто заседание по делото на Батко. След като разбрал, че Беев ще бъде арестуван, адвокатът заявил, че ще представи доказателства за болестта му и ще обжалва така наложената мярка пред Софийския апелативен съд.

Досега Беев бе на свобода с мярка за неотклонение, парична гаранция от 1000 лв.

Фидел Беев е подсъдим, за това, че като кмет на Велинград през 2004 г. е доставял горива на общински детски градини от собствената си фирма СД “Братя Бееви” на обща стойност 142 240 лв. Фирмата не е спечелила обществена поръчка, а общинската хазна е ощетена с 16 352 лв. заради по-високите цени, на които е доставял горива Беев.

Това е последното от трите дела срещу Беев. Той беше глобен за това, че е нанесъл побой над младеж, който набедил, че краде гориво от една от бензиностанциите му в Пазадржик. Депутатът бе обвинен и за това, че не е декларирал доходи в размер на 43 хиляди лева и данъчни задължения в размер на 27 хиляди лева. На 2 април Беев бе оправдан от СГС, след като магистратите прецениха, че Той е внесъл както данъците, така и лихвите по тях. Петорната съдебно-счетоводна експертиза пък показа, че Беев дори е внесъл повече пари, отколкото са били изхарчени за периода, посочен от прокуратурата.

Делото за горивата влезе в Пазарджишкия окръжен съд през март 2005 г., но три пъти бе отлагано по вина на Беев. После той бе избран за депутат и процесът бе спрян заради имунитета му. След като главният прокурор Борис Велчев му свали имунитета през април 2006 г., делото тръгна отново в СГС. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6330 |15.06.2009 Журналисти влизат в листи . 5| 4965 |11.06.2009 Веселин и Христо Данови влизат в затвора . 1| 4913 |09.06.2009 Макълдауни влиза в кабинета на Хилъри Клинтън . 20| 5706 |09.06.2009 Пл. Константинов: Влизам в политиката, избрах НДСВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads