Реклама / Ads
35| 8071 |16.02.2010 НОВИНИ

Н. Филчев: Когато се говори за мафия, Костов е първият

.
Никола Филчев
Всички прокурори били негови деца, той ги бил създал, заяви "скромният пенсионер" Филчев, който бил в Германия. Този човек е свързан с резидентурата на КГБ, замесен е в мокри поръчки и е изпратен като посланик в Казахстан, за да му се заметат следите, контрира впоследствие С. Паси.
 

Смятам, че българите са доста трудови хора и не бива рано сутрин да ги занимаваме с клюки и интриги, но това е дневният ред на обществото, обяви по БНТ бившият главен прокурор Н. Филчев, който се включи по телефона, защото бил в Германия. Той квалифицира всички прокурори като свои деца, бил ги създал.

Групата на Костов и костовистите около него от 10 години ме клеветят
, а клеветите намират добра почва сред отделни среди от управляващите, обясни той. А аз като главен прокурор съм използвал законните си задължения да предотвратя разграбването на държавата, което направи групата на Костов. Така се създаде и основата на организираната престъпност, добави Филчев. "Кремиковци" беше комбинат за 1 млд долара, а се продаде за 1 долар. Когато прокуратурата се опита да търси отговорност у Костов, той размаха пръст и обяви, че това е пазарната икономика, възмути се бившият главен прокурор. В резултат на Костовата приватизация днес България е бедна, категоричен беше Филчев. Когато се говори за мафия, Костов трябва да е първият, добави той.

От 4 години съм скромен пенсионер и нямам общо с прокуратурата, каза още Филчев. Усилията на правителството за борба с организираната престъпност трябва да бъдат поздравени, обясни експрокурорът, но направи уговорка, че арестът на Ал. Петров будел много въпроси. В ареста и медийната кампания се влагат толкова страст той да бъде унижен, че това буди съмнения. До вчера мнозина търсиха приятелството на Петров, а днес хвърлят камъни по него. В това има нещо непочтено, продължи Филчев и каза, че е накърнено чувството му за справедливост.

Никой прокурор, в т.ч. и главният няма отношение към процеса на назначаване на секретните служители на МВР, а сега се правят внушения за това. Няма такова нещо и се учудвам, че министър Цветанов е подведен, каза Филчев и напомни, че по онова време директор на НСС е бил ген. Атанасов, а министър на вътрешните работи - Ем. Йорданов. Аз не съм бил свързан със СДС, за да мога да твърдя дали Ал. Петров е имал връзка със сините, обяви още Филчев. Не съм в любовни отношения с тях и няма да ги моля за нищо, продължи той.

По време на убийството на ямболската адвокатка бях с правителствен самолет в Либия, а за прокурора Н. Колев са изпратени за задържанане барети след разследване на ген. Атанасов и по нареждане на Ем. Йорданов, уточни още Филчев.

Frognews.bg напомня, че ген. Атанасов обяви тази сутрин по НТВ, че Филчев се държал като подгонено животно и си спомнял, как тъкмо прокурорът лобирал пред различни канали за назначението на Ал. Петров. Филчев викал и подчинени на Атанасов по този въпрос, но генералът отказа да ги назове, за да не пречи на разследването.Филчев трябвало да бъде арестуван за укриване на престъпни деяния, извършени от престъпната група. Военна прокуратура била своеобразен наказателен отряд по времето на Филчев, добави Атанасов.

Бившият ви събеседник е свързан с резидентурата на КГБ, замесен е в мокри поръчки и е изпратен като посланик в Казахстан, за да му се заметат следите,
обяви по БНТ веднага след интервюто с Н. Филчав бившият външен министър Соломон Паси.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6839 |14.02.2010 В. Сидеров: Костов да проговори за Трактора . 1| 5158 |13.02.2010 12 болници без договори с НЗОК . 33| 6263 |06.02.2010 Първанова говорила с премиера седмици преди изслушването на Желева . 3| 6228 |03.02.2010 Свидетел с маска говори за Маргините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads