Реклама / Ads
16| 4431 |11.09.2023 НОВИНИ

Филип Димитров: Все още не можем да осмислим случилото се на 11 септември 2001 г.

.
Филип Димитров Източник: Стопкадър: Нова телевизия
„11 септември е денят, в който нещо се случи – то беше мъчително ясно за всички като драма, като болка. Но то беше част от един процес, който, за съжаление, не е осмислен и до днес.”
 

Това заяви пред Нова телевизия конституционният съдия и бивш посланик на България в САЩ Филип Димитров във връзка с отбелязването на 22 години от атентата на 11 септември 2001 г.

 

Припомняме, че през 2001 г. бяха сринати кулите-близнаци. Тогава четири самолета, летящи над източната част на Щатите, бяха превзети едновременно от малки екипи похитители. След това те бяха използвани като гигантски управляеми ракети, за да се разбият в знакови сгради в Ню Йорк и Вашингтон.

 

„Никога няма да забравя гледката на хората, които вървяха на север и от време на време се обръщаха назад, за да погледнат дима. Нямаше истерии, нямаше обвинения, не обясняваха колко им е лошо правителството. Не, просто хората вървяха на север, със сълзи в очите”, отбеляза Димитров.

 

Според него дори мнозинството от тези хора да е било първо поколение американци, в онзи момент те добре са разбирали, че ударът в сърцето на САЩ е нещо по-страшно от всичко. „Защото мнозина от тях, вероятно, бяха живели с мисълта, че каквото и зло да се случи, има една последна защита и това е Америка”, е мнението му.

 

Той обясни, че това е било момент, в който няма накъде да се обърнеш. „Достойно беше, че го понесоха така. И че вечерта всички излязоха и тръгнаха по ресторантите, някои от тях, тракайки със зъби от страх, но готови да покажат, че това няма да промени живота им. От друга страна обаче, това промени много неща”,категоричен бе конституционният съдия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4480 |10.09.2023 Мартин Димитров: Ключово е хора като Алексей Петров да не могат да влияят на законодателния процес . 5| 5301 |08.09.2023 Стелиян Димитров: Какъв “специалист” трябва да си за да разрешиш застрояване в район с риск от наводнение?!? . 0| 4119 |07.09.2023 Мартин Димитров: Ще има средства за овладяване на кризата в Царево . 2| 4318 |06.09.2023 Сестрата на прегазеното момче: Надявам се Филип да е последният. Нямаме повече деца за даване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads