Реклама / Ads
13| 4499 |10.09.2023 НОВИНИ

Мартин Димитров: Ключово е хора като Алексей Петров да не могат да влияят на законодателния процес

.
Мартин Димитров, депутат от ПП-ДБ Източник: БГНЕС
"Ключовото е хора като Алексей Петров да не могат да влияят на законодателния процес под никаква форма.” Това заяви пред БНР народният представител от ПП-ДБ Мартин Димитров.
 

По думите му сегашната управленска формула трудно взима решения по някои въпроси, но няма по-добър вариант. 

 

"Работи се по най-важните въпроси, свързани с приемането на следващия бюджет, Шенген, еврозона и ПВУ.  Ако сега не постигнем напредък за влизане в Шенген и еврозоната, има опасност отлагането да продължи. Моментът е доста важен", подчерта депутатът.

 

Той коментира начините за борба с войната по пътищата. 

 

"Трябва пакет от добре обмислени  и балансирани мерки. През последната седмица НС одобри няколко законопроекта на първо четене, включително за използването на камерите на пътя като разширено средство за контрол. По-широкото им използване означава намаляване на корупционните практики", категоричен бе Димитров.

 

Народният представител посочи, че възможността страната ни да се вмести в бюджетен дефицит от 3% позволява отделянето на средства за важни неща като създаването на програма за превенция на природни бедствия.

 

"Големите икономики в Европа имат спад, а ние продължаваме да растем. Има изоставане по отношение на плана за ДДС, но това не пречи на бюджета да е в добро състояние", отбеляза той.

 

Създаването на управленска формула с ГЕРБ депутатът определи като "единствената възможна математика".

 

"Аз се бях уплашил от безвремието, което беше настъпило при служебните кабинети на Радев. Това, което сме имали като критика към правителствата на ГЕРБ, е валидно и в момента. Но реалността е такава", смята Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5317 |08.09.2023 Стелиян Димитров: Какъв “специалист” трябва да си за да разрешиш застрояване в район с риск от наводнение?!? . 0| 4124 |07.09.2023 Мартин Димитров: Ще има средства за овладяване на кризата в Царево . 40| 13190 |03.08.2023 Анализаторът Пламен Димитров: Войната между Русия и Украйна - едновременна игра на няколко шахматни дъски . 17| 2773 |31.07.2023 Министър Тагарев: Ключово значение за стабилността има подкрепата към Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads