Реклама / Ads
7| 2984 |14.07.2021 НОВИНИ

Филип Попов: Можем да водим прозрачни и ясни преговори с парламентарните сили за съставяне на правителство

.
Фирип Попов Източник: стопкадър, БНТ
”Ясно и категорично казахме защо няма да подкрепим този кабинет, защото по никакъв начин идеите, които Слави Трифонов нахвърли през Фейсбук, не кореспондират с нашите цели.” Това заяви социалистът Филип Попов пред БНТ.
 

"Ние сме честни с хората, казахме, че няма да подкрепим г-н Трифонов, защото той не предложи политики или програми в нито една сфера: образование, здравеопазване, икономика. Не кореспондира с това, което се борихме 4 години. Той предложи концесиониране на магистралите и ББР да излезе на фондовата борса. ББР е създадена за подпомагане на малкия и среден бизнес, а не за да бъде закупена от олигарси. Миналият път поставихме на масата своите предложения и визия за развитието, но не получихме подкрепа. БСП бе първата партия, която беше пред президентството, когато прокуратурата нахлу там. Бяхме гласът на протестиращите в Народното събрание. БСП имаше предложения да стане част от статуквото, което няма как да се случи", припомни Попов.

 

"Самочувствието ни идва от това, че "БСП за България" е единствената политическа сила и на предходните избори, и сега, която има ясна и изпълнима програма. Ще направим опит да предложим кабинет. Можем да водим прозрачни и ясни преговори с парламентарните сили и да намерим допирни точки. Не говорим за коалиции, а за политическа дискусия. Липсата на правителство ще доведе до тежки времена в България. 

 

Тепърва започваме да водим реалния анализ какво доведе до това представяне на БСП на изборите - месеци наред се налагаше тезата, че БСП е партия на статуквото. Поискахме машинно гласуване за честни и прозрачни избори. Ниската избирателна активност води до делегитимация на това Народно събрание. Идеята за широка коалиция продължава да се изгражда, това е дълъг процес на консолидация на левите сили в България. Ние сме сериозна партия“, завърши Филип Попов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4061 |11.07.2021 Петър Кърджилов: Председател на СИК кара членове да боравят с машината вместо някои неграмотни от ”Филиповци” . 32| 25709 |08.07.2021 Филип Станев: Нека не допускаме отново премиер, дошъл на гребена на доверието, а след 12 години - спи гол до натъпкано с евра шкафче . 14| 3485 |24.06.2021 Филип Киркоров - заплаха за националната сигурност на Украйна . 10| 4555 |23.06.2021 Експерт: Не можем да изпаднем в изолация заради ветото срещу Северна Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads