Реклама / Ads
1| 2722 |14.02.2024 НОВИНИ

Фондация Даная прави протест "Вън мафията от здравеопазването"

.
Протест под надслов "Вън мафията от здравеопазването" организира Фондация Даная. Демонстрацията ще се проведе в петък - 16 февруари, в 17:00 часа пред Министерския съвет. Протест ще има и в Пловдив пред Съдебната палата в същия ден и час.
 

"Свидетели сме на чудовищна деградация в системата на здравеопазването, а най-добрата спешна болница в България - Пирогов, се управлява от "лекари", които вместо да лекуват, искат да наказват с причиняване на болка родители и граждани, които искат подобряване на системата и търсят истината за смъртта на едно дете!", пишат организаторите.






"Търсят я, за да няма повече такива деца! Този протест трябва да бъде началото на края на мафията, превърнала здравеопазването ни в частен клуб за наказания. И на деца, и на медици!", допълват те.


"Лекарите ни не заслужават това петно! Децата ни не заслужават това!".


"Институциите ни раздават справедливост в ресторанти и чакат "ротацията", за да прикрият истината за смъртта на едно дете! Това не е нашата България! Нека им го кажем!", казват те.

 

15-годишната Даная, която страдаше от хематологично заболяване, изпадна в мозъчна смърт през пролетта на 2023 г. По думите на майката на детето - Ани Стоянова, Даная е оставена без специализирано наблюдение и не ѝ е била предписана адекватна терапия.

 

След смъртта на Даная, Ани Стоянова създаде Фондация Даная, която се бори за реформа в здравеопазването.

 

"Този протест е в подкрепа на българското здравеопазване! Този протест е в подкрепа на българските лекари и пациенти, защото нито едните, нито другите могат да виреят в тази токсична и мутренска среда! Този протест е в подкрепа на децата ни, защото те заслужават много повече, от това, което получават в момента!", пише Ани Стоянова във Facebook.






"Деца биват захвърлени по болничните легла с дни наред без никаква грижа! Шефове на клиники получават ДМС-та в брой, първо се изплащат като заплати на редови лекари, а след това си ги искат в плик! Директори си правят луксозни апартаменти в нашите болници! Незаконни трансплантации! Лекари заплашват с болка! Директори уволняват лекари и затварят цели клиники, само защото някой лекар си е позволил да не е съгласен!", посочва още тя.

 

Преди дни бившият народен представител Кремена Кунев - част от Фондация Даная, съобщи за запис от болница "Пирогов", в който се казва: "Тези хора трябва да усетят какво е болка". Тя предполага, че думите са на проф. Асен Балтов.

 

"Едно е да те предупредят, че лекар те е заплашил с “болка”, съвсем друго е да го чуеш със собствените си уши. Едно е да имаш съмнения и съвсем друго да разбереш, че вероятността детето ти да не е получило нужният медикамент е огромна и същия медикамент все още свети в “зелено”, тоест наличен е", пише по случая Ани Стоянова и отново призовава за протест.

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2322 |14.02.2024 WINBET стартира турнир със залози на живо за Шампионската лига . 12| 5420 |14.02.2024 Камерън след срещата с Денков, Габриел: Путин трябва да разбере, че е сбъркал, България показва солидарността си /видео/ . 4| 2424 |14.02.2024 Зоров и Караколев в сблъсък за протестите на земеделците . 2| 7510 |14.02.2024 Веселин Диманов за ФрогНюз: Филмът за Милен Цветков ще покаже, че си струва да се бориш срещу силата с истината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads