Реклама / Ads
1| 4892 |06.04.2020 НОВИНИ

Франция предупреждава за сериозни странични ефекти от лекарствата за коронавирус

.
Френската агенция по лекарствата предупреди за опасните странични ефекти от медикаментите за лечение на малария и ХИВ, които се тестват срещу новия коронавирус.- съобщава Евронюз и специализираният сайт ”Право и здраве”.
 

Около 30 пациенти със симптоми на COVID-19 са съобщили за сериозни странични ефекти като отключване на сърдечни заболявания, след като са приемали Plaquenil, заяви в понеделник ръководителят на френската агенция за лекарства ANSM Доминик Мартин.


Агенцията по безопасност на лекарствата предупреди, че лекарството, използвано за лечение на малария, лупус или ревматоиден артрит, в никакъв случай не трябва да се използва за самолечение“.


Мартин предупреди, че други лекарства като антибиотика Азитромицин и Калетра, комбинация от два антивирусни препарата - лопинавир и ритонавир, използвани за лечение на ХИВ също причиняват сериозни странични ефекти.
В момента тези медикаменти са тествани в няколко страни в борбата с вируса. Здравните власти предупреждават, че приемането на лекарствата без лекарски контрол може да доведе до инфаркти и дори до смъртни случаи.


Миналата седмица мъж умря в САЩ след самолечение с нефармацевтичната версия на Плакенил. Съпругата на починалия, която също приемала хлорохин, е приета в болница в критично състояние. Използването на хидроксихлорохин и свързаното с него съединение хлорохин предизвика дискусия във Франция, тъй като проучване в южния град Марсилия показа обещаващи резултати при лечението на COVID-19.


Наскоро френският изследовател Didier Raoult публикува две проучвания, показващи, че четири от пет от лекуваните с антималарийния медикамент хлорохин имат „благоприятни“ резултати. Изследването все още не е прегледано и публикувано в медицинско списание. Но други учени критикуват изследванията му и казват, че резултатите са чисто наблюдателни.


Мартин каза, че използването на тези лекарства се нуждае от „особено внимание“, тъй като комбинацията от лекарства може да предизвика сърдечен удар.
От сряда Франция стана четвъртата страна, преминала прага на смъртта от 4 000 смъртни случая след Италия, Испания и САЩ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4441 |04.04.2020 Предполагаем терорист уби двама и рани 7 при нападение с нож във Франция . 1| 4102 |27.03.2020 ООН предупреждава за повишаване на домашното насилие заради карантината . 9| 6175 |21.03.2020 МВР: Мерките ще стават още по-сериозни . 0| 3796 |20.03.2020 Забраниха достъпа до обществените места във Франция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads