Реклама / Ads
75| 6969 |23.09.2011 НОВИНИ

Френски депутати към Плевнелиев: България е по-добре от Франция

.
Росен Плевнелиев
Става дума за бюджетния дефицит у нас, който е под 3%. Европейските фондове са единствения шанс за инвестиране в региони, общини и инфраструктура, каза кандидат-президентът на ГЕРБ във френския парламент.
 

Новият подход в управлението на България през последните две години и подкрепата на Франция и Германия помогнаха на страната ни да реализира днешните резултати. По този начин страната ни получи шанс да изгражда базова инфраструктура, пречиствателни станции, училища и детски градини, чрез които ускори развитието на отделните региони с България. Тази политика ще бъде продължена и надграждана, заяви кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев по време на срещата си с ръководството на Комисията по европейските въпроси във френския парламент, съобщава агенция Кросс.

Комисията е една от първите, която преди години подкрепи България за присъединяването й към Европейския съюз. Росен Плевнелиев обясни, че след като световната финансово-икономическа криза засегна България, европейските фондове са единствения шанс за инвестиране в региони, общини и инфраструктура. Кандидатът за президент на ГЕРБ изрази очаквания страната ни да получи подкрепата на Франция, за да може България да получи повече средства от европейските фондове през следващия програмен период 2014-2020. Намерението на правителството на премиера Бойко Борисов е страната ни да насочи средствата към ключови проекти, каквито са енергийната независимост, енергийната ефективност и базисната инфраструктура.

Председателят на комисията Пиер Льокие заяви по време на срещата, че Европейският съвет вижда прогреса на България и Румъния по отношение на присъдиняването на страните към Шенген. Според шефа на комисията по европейските върпроси във френския парламент, борбата с организираната престъпност и корупцията и продължаването на съдебната реформа са предизвикателства, върху които трябва да се работи всекидневно. Кандидатът за президент на ГЕРБ е уверил френските депутати, че България може да бъде добър пазител на външната граница на ЕС. „Българското правителство е положило много усилия, за да изпълни техническите критерии за Шенген и затова сега се надяваме на обективно решение", заяви Росен Плевнелиев.

 

Превръщането на президенството в реален гарант за реформи в правосъдието като дългосрочен национален приоритет е сред основните цели на двойката на ГЕРБ. Стабилността на България е другият основен приоритет на правителството на Бойко Борисов и на ГЕРБ, обясни пред френските политици Росен Плевнелиев. „В резултат на разумната политика на правителството, в момента България може да бъде пример за останалите европейски страни със своя бюджетен дефицит под 3%", изтъкна Плевнелиев, а френските депутати реагираха, че по този показател България е по-добре от Франция. „Усилията на страната ни са насочени и към провеждането  на административна реформа, която да стъпи върху ясното носене на отговорност на служителите. В момента българското правителството работи с естонския кабинет за въвеждането на електронното управление у нас, което е изключително ефективен инструмент за борба с корупцията в администрацията", информира още кандидат-президентът на ГЕРБ.

 

По време на срещата френските депутати проявиха интерес към политиката на България за интеграцията на циганите. Росен Плевнелиев посочи, че пилотно в 3 общини с концентрация на роми, ще бъдат построени образователни центрове със средства от Оперативна програма „Регионално развитие". В центровете ромите ще могат да получат квалификация за различни професии, за да могат да получат възмножност да си намерят работа. Плевнелиев призова за подкрепата на Франция за отделянето на повече европейски средства през новия програмен период, за да може страната ни да планира повече подобни проекти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 7095 |23.09.2011 Пресата по света за шенгенския шамар към България и Румъния . 10| 5410 |21.09.2011 България в топ 3 по бързина на нета . 65| 5771 |19.09.2011 Плевнелиев: Ние изповядваме нова политика . 18| 14854 |18.09.2011 Порно удар срещу „България Ер”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads