Реклама / Ads
6| 4370 |16.01.2015 НОВИНИ

Френският посланик: Решението за "Белведере" ще върне доверието в съда

.
Ксавие Лапер дьо Кабан
Тероризмът не е нещо ново в Европа, но сега знаем, че има една нова вълна от терористи – хора, които са били формирани в Сирия и са се били там. Те се връщат във Франция или Белгия, там, където са родени, и искат да ни унищожат. Затова те са опасни и затова има само един отговор – солидарността между нас.
 

Това каза френският посланик у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан по БНР. Той обясни, че от ноември месец миналата година законодателството във Франция е променено, като властите могат да отнемат паспорта на човек, който е ходил в Сирия, Ирак или друга страна, където се водят военни действия.

 

За нас няма значение дали "Ал Кайда" или "Ислямска държава" поема отговорността за атентата срещу "Шарли ебдо", коментира френският посланик в контекста на изказвания на анализатори, че двете организации са влезли във война помежду си.

 

Това са хора, които искат да унищожат нашата демокрация. Те не вярват в нашите ценности, смята Ксавие Лапер дьо Кабан:

 

Ако нашата реакция е много силна и се стигне дотам да ограничим собствените си свободи, тогава те ще спечелят. Това ще бъде най-голямата опасност за демокрацията. Трябва да се направи всичко възможно тези хора да не се радикализират.

 

Дипломатът призна, че няма обяснение защо над 1000 французи се бият за "Ислямска държава".

 

Ксавие Лапер дьо Кабан заяви, че със закупуването на новия брой на "Шарли ебдо" след атентатите в Париж, френските граждани са показали солидарността си и са се обявили в защита на свободното слово.

 

"Шарли ебдо" беше против всякаква сакрализация, а историческият последен брой беше сакрализиран. Това е парадокс, коментира посланикът, който носеше в студиото със себе си принтиран брой на последното издание на вестника.

 

Френският посланик изрази задоволството си, че съдът е върнал управлението на фирмите "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада" на собствениците им. Казус, който преди време той представи пред обществото и който стана известен с коментара на дипломата, че в съдебната ни система има "гнили ябълки".

 

Решението на този случай може да върне доверието ми в съдебната система, заяви Ксавие Лапер дьо Кабан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4999 |09.01.2015 И френският Монпелие в ужас и паника! . 14| 5551 |09.01.2015 Френският посланик: Терористите са убити, заложниците освободени . 3| 4510 |07.01.2015 Френският посланик: Всяка свобода е мишена на терористи . 2| 4398 |23.12.2014 Френският посланик поиска от Калфин пояснение за пенсионната реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads