Реклама / Ads
7| 7670 |17.11.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Сливат НАП и Митниците

.
След Нова година НАП и Митниците ще бъдат едно цяло, съобщиха за Фрогнюз източници от двете институции. В момента се подготвя почвата тихомълком. Сливането ще бъде сервирано в момент, в който няма да може да се реагира, твърдят нашите източници.
 

В митниците напрежението започна. Служителите са в очакване на съкращение. Те са притеснени, че овакантените места ще бъдат запълнени от хора на НАП.

 

Какво накара премиерът Борисов отново да заговори за обединяването на двете структури? Припомняме, че през април той оповести намерението си за сливане и след няколко дни се отказа от него. „Понеже преди две седмици заплаших НАП и Митници да ги сливаме, Митниците са събрали 58 милиона повече, така че няма да търсим днес, както се казва, такава реформа, ще ги оставим", беше казал Борисов по време на правителствено заседание.

 

Хрумката на министър-председателя се прие тогава критично от Реформаторския блок и БСП.


"За сливането на НАП и Митниците има съществени рискове, свързани с тази идея, защото трябва първо да стабилизираш публичните финанси, което е започнало да се случва, но не е завършено докрай. Има 800 млн. лева повече приходи, което показва, че и НАП и Митниците през 2015 година работят по-добре от 2014 година, но дупката в държавните финанси не е запълнена. Има риск, ако сега започне подобно преструктуриране, да има дълъг период на напасване и известен хаос и да се компрометира до известна степен изпълнението на бюджет 2015", критикуваше Мартин Димитров от Реформаторския блок.

 

„Няма нужда от сливане на НАП и Агенция "Митници", а от подобряване на контрола в тях и на условията на труд на служителите им. На този етап категорично не може да бъде подкрепено това сливане, още повече, ако бъде реализирано от днес за утре”, беше посочил Георги Търновалийски от БСП. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6639 |17.11.2015 Само във Фрог: Близък на КОЙ прокурор прати сигнала за ваксините при арменския поп . 1| 6704 |17.11.2015 Фрог око: Смърт застига ключовите свидетели по знакови дела в България . 1| 4230 |17.11.2015 Само във Фрог: Туцо от „Килърите” иска да духне от ареста . 20| 10765 |17.11.2015 Фрог око: "Калашников" - предпочитаното оръжие на терора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads