Реклама / Ads
6| 5062 |26.07.2018 НОВИНИ

Фрогоко: Депутатите глухи за отмяна на лобистките закони

.
Втори ден продължава протеста пред Народното събрание срещу лобистките поправки в Закона за приватизацията, организиран от бившия служител на ГДБОП и ДАНС Росен Миленов. Той е подкрепен от хората на Босия, които като него гладуват повече от месец.
 

Те обясниха, че не са при протестиращите майки на деца с увреждания, тъй като не одобряват тяхното искане да се спрат субсидиите на незрящите. „Работил съм в Съюза на слепите и знам, че за брайловото писмо се изискват много средства”, посочва един от съмишлениците на Босия.


„Нито един от народните представители не дойде при нас. Вчера мина социологът Иво Христов, който е депутат от БСП, и завърна глава”, обяснява Росен Миленов.

 

Той каза още, че е входирал искане до премиера и Агенцията за приватизация да му предостави доказателства за плащанията на братя Домусиеви по отношение Български морски флот. „Поискал съм също така да се публикува целия приватизационен договор на Булгартабак. След като бяха закрити голяма част от производствените мощности, ако това е нарушение, трябва да се развали договорът”, призова Миленов.

 

Той ще протестира и утре пред Народното събрание от 8.30 до 21 часа, без да очаква някои от властимащите да чуе исканията му.

 

А те са за отмяна на лобистките разпоредби чл. 32 в и 32 г от Закона за приватизацията и следприватизационен контрол (ЗПСК), приети на 17 юли 2018 г. „Този път народните представители се подиграха най-вулгарно със своите избиратели, които са им дали кредит на доверие да работят в техен интерес. По безцеремонен начин те гласуваха в ущърб на цялото общество промени, с които се облагодетелстват с десетки милиони т. нар. олигарси. Затова трябва да бъдат призовани да прегласуват тези престъпни промени и да им бъде даден урок, че цялата власт произтича от суверена”, казва още Росен Миленов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4233 |26.07.2018 Депутатите гласуват ветото на президента върху Закона за приватизацията . 0| 4037 |25.07.2018 Днес Бисер Петков говори пред депутатите . 3| 5469 |24.07.2018 Фрогоко: Д-р Дечев взема властта на Жени Начева в НЗОК? . 11| 5200 |23.07.2018 Фрогоко: Президентът не чу хората с увреждания да спре закона на управляващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads