Реклама / Ads
13| 14684 |10.04.2017 НОВИНИ

Фрогоко: Генерал ”сложи фес” и стана депутат от ДПС

.
Офицери пишат във фейсбук ген. Симеонов да върне орден ”Стара планина”
От втори опит бившият наалник на отбраната генерал Симеон Симеонов стана депутат от ДПС. Първият път не можа да влезе от София, но сега е вътре в парламента от Велико Търново. Така вече си имаме и български паша там. Още четирима генерали и адмирали ще представят армията в 44-то Народно събрание.
 
Нека припомним, че ген. Симеон Сименов бе пълна безгласна буква и като офицер №1 а армията. Той бе тотално обезличен като такъв от небезизвестния във войската Аню Ангелов и служеше само като фон на решенията на Ньойски. Когато последният го уволни, генералът започна да плюе по него. А министърът предрече още тогава, че Симеонов се готви за скок в политиката. И той наистина направи овчарски скок в политиката - от член на БКП до началато на прехода и  деполитизиран генерал, се кандидатира за депутат от ДПС. "Дълбоко съм огорчен от човек, който съм уважавал при съвместната ни работа. Не съм допускал, че човек на толкова висока позиция може да проявява такова двуличие. Съжалявам, че предложих на МС да бъде удължен мандатът му с две години и така той стана най-дълго престоялият на този най-висш военен пост след генерал Атанас Семерджиев.". Такава бе оценката на Аню Ангелов, доскорошен съветник на Бойко Борисов, за генерал-пашата Симеонов.

«Нечувано предателство- бившият началник на отбраната става водач на листа на ДПС. Защо не предадем всичко в ръцете на Ердоган и да се свършва агонията?» Това пише  Романов във фейса и припомня, че генерал Симеонов прекара известно време в щаба на НАТО в Измир. Навява на мисълта, че още като действащ военен, той  е работел за когото трябва. За нас жална ни майка, за други - ашколсун!

Генералската порнография е пълна. Явно  феса, властта и парите са за предпочитане пред офицерската чест!? В случая две мнения по въпроса няма. Каквото  и да говорим, Симеонов става армейско лице и такова по сигурността на ДПС не заради важността на военната експертиза. Пре него ще е водеща ролята на лоялността към партията- работодател - ДПС.

Има и други генерали, които са си дали нещо под наем на партиите.

За бившият началник на отбраната ген. Константин Попов вече писахме. Срамно е да напуснеш пост №1 в армията, та било то заради неразбирателство с Върховния главнокомандващ въоръжените си, за да станеш политик, депутат от ГЕРБ. Това по другите географски ширини едва ли ще бъде разбрано. Да напуснеш пост №1, само няколко месеца, след като петилетки си драпал за него. Благодарността на ГЕРБ е засега депутат, а утре може и министър на отбраната.

Подобен бе ходът и на адмирал Пламен Манушев преди години. От зам. началник на отбраната той отиде зам. областен управител на Варна. А имаше още служба да служи. Стана до болка лоялен на ГЕРБ, издигнаха го и го провалиха като кандидат за вицепрезидент, но сега пак ще гласува дисциплинирано от депутатската банка. Някой да го е запомнил с решение в полза на войската?

Двама бригадни генерали ще подсилят парламентарната група на ДПС. Това са бившият кмет на Сливен Кольо Милев и бившият шеф на поделението в Плевен Валентин Буров. Първият като кмет се справи по-добре от Лечков. Буров е известен като един от най-добрите оперативни работници в армията. Ала в парламента е друго. Но те поне знаят как се води бой в обкръжение / опозиция/.

Общото между петимата генерали е, че всички те са били членове на партията майка - БКП. Но това няма да има никакво значение в новия парламент, ако депутатите "с лампази" се обединят около един общ  приоритет - националната сигурност и въоръжените ни сили.

В парламента, освен петимата генерали, влизат и почти една дузина полковници.

Калин Джумайски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9384 |05.04.2017 ФРОГОКО: Хора на Москов разсипаха Центъра по хематология . 2| 5743 |04.04.2017 ФРОГОКО: Д-р Семерджиев уредил роднина на жена си в НЗОК? . 8| 14948 |30.03.2017 Фрогоко: Честно ли спечели общ. поръчка синът на Кр. Велчев от ГЕРБ? . 3| 5166 |29.03.2017 ФРОГОКО: Президентът оглуша за СЕТА и бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads