Реклама / Ads
17| 12906 |01.11.2018 НОВИНИ

Фрогоко: Министър Теменужка Петкова препика член първи

.
Шест дни след като Бойко Борисов и Теменужка Петкова бяха наритани да си ходят предсрочно от Москва, в края на май, Народното събрание скоропостижно прие Решение, с което задължава счетоводителката до края на октомври да разработи и представи: Решение по възобновяване на действията по търсене на възможности за изграждане на АЕЦ ”Белене”
 

съвместно със стратегически инвеститор, на пазарен принцип и без предоставяне на държавна гаранция чрез отделяне на пасивите и активите на проекта АЕЦ "Белене" в отделно проектно дружество

 

Ето го и пълният текст на Решението:

Възлага на министъра на енергетиката да възобнови действията по търсенето на възможности за изграждане на АЕЦ „Белене“ съвместно със стратегически инвеститор, на пазарен принцип (без договори за задължително изкупуване на енергията, без преференциални цени, без договори за разлика, без корпоративни гаранции и/или други непазарни механизми за гарантиране на инвестицията) и без предоставяне на държавна гаранция, чрез отделяне на активите и пасивите за проекта АЕЦ „Белене“ в отделно проектно дружество.

2. Възлага на министъра на енергетиката да организира, координира и контролира провеждането на преговори с потенциални инвеститори и производители на оборудване.

3. Възлага на министъра на енергетиката да предприеме действия за разработване на процедура за избор на стратегически инвеститор и да предложи възможности за структурирането на проекта в срок до 31 октомври 2018 г.
4. Възлага на министъра на енергетиката периодично да информира Народното събрание за предприетите действия и конкретните резултати от водените преговори.
5. Препоръчва на Министерския съвет да предприеме действия за отмяна на Решение № 250 от 29 март 2012 г. с цел провеждането на преговори с потенциални инвеститори и производители на оборудване при определените в т. 1 условия.
Решението е прието от 44-то Народно събрание на 7 юни 2018 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.
За председател на Народното събрание: Емил Христов
Да видим още веднъж точка №3: "Възлага на министъра на енергетиката да предприеме действия за разработване на процедура за избор на стратегически инвеститор и да предложи възможности за структурирането на проекта в срок до 31 октомври 2018 г."

 

Вчера бе 31-ви октомври, но от счетоводителката няма и следа. Сещате ли се защо? Мислете сами! Преди ПЕТ ДНИ тя пак се върна от инструктаж в Москва!!!

 

Така се получава, че Република България вече НЕ Е ПАРЛАМЕНТАРНА, А СЧЕТОВОДНА? Така е защото грабежите трябва да се осчетоводяват?

 

Георги Котев - блог

 

Долните два видео клипа ще ви помогнат да си припомните, какво казаха Владимир Путин и Бойко Борисов за проекта АЕЦ "Белене", на пресконференцията им от 30-ти май, а също така и едно от най-мега престъпленията на счетоводителката Петкова, по същата схема.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 36744 |01.11.2018 Фрогоко: Пенсионерите поставиха МВР на колене . 13| 7087 |30.10.2018 Велизар Енчев: Вицепремиер-патриот и министър са замесени в продажба на българско гражданство . 1| 3473 |26.10.2018 Социалният министър да е председател на Съвета за хората с увреждания иска ГЕРБ . 0| 3837 |24.10.2018 След решение на съда Ангел Попов остава зам.-министър на транспорта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads