Реклама / Ads
9| 13729 |02.11.2017 НОВИНИ

Фрогоко: Лъжа излезе офертата за нови F-16, депутати питат за новия изтребител

.
F-16 Източник: БГНЕС
На въпрос за „неоценената оферта“ на Lockheed Martin, както смята временната комисия в парламента, министърът на отбраната Красимир Каракачанов е категоричен: „Това, първо, не е оферта, а е на базата на проведени разговори от нашия посланик и военен аташе в САЩ. Така че официално такава оферта няма“. Депутати от ГЕРБ питат министър Каракачанов за новия изтребител.
 

Това заявава още вицепремиерът в интервю за "24 часа".

Изказването на министъра на отбраната трябва да се разглежда като точка на истерията около въпросната „неоценена оферта“. Каракачанов в крайна сметка заявява точно и ясно това, което и логиката показва – няма оферта за новопроизведени F-16. Но остава въпросът как една очевидна неистина беше нагло използвана за зачеркването на изтребителния проект и избора, който бе направен от експертната комисия. Обстоятелствата около т.нар. „Комисия Gripen“ са доста притеснителни – от избирателното четене на документи, през готовите заключения, които само бяха облечени във „факти“, до избирателното канене на лица за изслушване. Една от най-видимите лъжи, които могат да се намерят в окончателния доклад на комисията, е точно тази за „офертата“, която не била разгледана, коментират в авиационното списание "Аеро".

Какво става с изпълнението на решението на Народното събрание по Доклада на временната комисия, която проучваше процедурата по избора на нов тип боен самолет за българските ВВС, питат министъра на отбраната Красимир Каракачанов депутатите от ГЕРБ ген. Константин Попов, Емил Христов и Христо Гаджев. Те се интересуват какви са конкретните мерки, предприети от Министерството на отбраната по този въпрос. Очакват отговор и за организираните мероприятия за подобряване на дейността на структурите, ангажирани с изграждане на отбранителни способности в Министерството на отбраната и подобряването на тяхната съгласуваност, информира Otbrana.com.

За изпълнението на подписаното споразумение между правителствата на България и Полша за осигуряване на логистична подкрепа за самолетите МиГ-29, според което трябваше да бъдат ремонтирани 6 двигателя за нуждите на нашите ВВС, е въпросът на народния представител от ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев. Конкретното му питане е за резултатите от изпълнението на споразумението – окончателна крайна цена, която Министерството на отбраната е платило за ремонта на тези двигатели, с колко е удължен ресурсът им и използват ли се за нуждите на ВВС.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6306 |02.11.2017 Фрогоко: След намеците за корупция съдия Дончева излиза чиста като сълза . 13| 10883 |27.10.2017 Проф. Христомир Брънзов от НИХМ изобличи Цветан Цветанов в лъжа за жълтия код . 4| 5528 |26.10.2017 Фрогоко: Отпадането на легализацията на дипломите от чужбина – урожай за калинките? . 3| 7459 |25.10.2017 Фрогоко: БГ-пилотите летят 3-4 пъти по-малко от колегите си в НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads