Реклама / Ads
0| 5919 |14.04.2016 НОВИНИ

Фрогоко: Турция превзема родното здравеопазване

.
Турски фирми никнат като гъби в Шумен, Търговище, Хасково... и гонят българските, които не знаят къде и как да се спасят. Инвазията продължава до София, където вдигат цял град в "Младост" 3 на мястото на бившата „Аско Деница”. Следващата им цел навярно е да усвоят две големи столични болници – „Токуда” и „Сити клиник”.
 

Официално финализирани сделки между турската и българската страна няма. От „Токуда” не разкриват нищо по въпроса, както и от „Сити клиник”.

 

От "Сити клиник" обясниха, че не могат да дадат информация. Те обаче нито потвърдиха, нито отрекоха, че болницата се намира в процес на преговори за нейната продажба. 

 

Официалният отговор на ръководството на „Токуда” за продажбата й е следният: „МБАЛ „Токуда Болница София“ функционира както досега, обслужвайки български и чуждестранни пациенти. На този етап собственикът на болницата не е склонен да обсъжда бъдещите си стратегии в по-голяма степен от намеренията си за продължаващ растеж и развитие на медицинската дейност на болницата. Амбицията за развитие на МБАЛ „Токуда Болница София“ като многопрофилна структура за комплексно лечение на социално-значимите заболявания в България е многократно заявена и доказана през последните 9 години.  Продължаваме да инвестираме във високотехнологично оборудване и да обслужваме нарастващ брой пациенти”. 

 

В лекарските среди обаче упорито се говори, че турска фирма ще придобие „Токуда” за 30 млн. евро, като първоначалната й цена е била 50 млн. евро. До продажбата й се стигнало след като Здравната каса заробила лечебното заведение, отказвайки да й плати 4 млн. лв. за 4 000 пациенти.

 

Собствениците на болница „Токуда” имат още 8 дружества, сред които и „Токуда банк”. Пак според мълвата, турски инвеститори се целят в нея. Така те хем ще си имат болници, хем банки в страната.

 

Меракът на Турция да направи пробив в здравеопазването ни не е от вчера. Припомняме, че Министерство на здравеопазването с охота се постави в услуга на южната ни съседка, внасяйки неразрешени ваксини за деца.

 

Първата е "Еувакс" срещу хепатит В, която съдържа живак, и която бе спряна за употреба в Европа. Втората е „Пентаксим”, която пък няма нужните разрешителни за използване у нас. И двете ваксини станаха обект на разследване от страна на ДАНС и прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4055 |14.04.2016 Ковачев се застъпи за правата на бг общностите в Албания и Турция . 0| 4136 |13.04.2016 Меркел отказа на Давутоглу визита в Турция . 0| 4288 |13.04.2016 Турция спипа 3 тона експлозиви в микробус . 0| 5748 |13.04.2016 Фрогоко: Москов се крие от лекарите зад гърба на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads