Реклама / Ads
22| 7789 |27.09.2021 НОВИНИ

Д-р Гълъбова, Ана Заркова и Йордан Камджалов са в ИК за втори президентски мандат на Румен Радев

.
Д-р Гълъбова, Ана Заркова и диригентът Йордан Камджалов са тримата съпредседатели на Инициативния комитет, който издигна Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат.
 

В Инициативния комитет влизат и представители на други партии. Това са Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН, Яна Балникова и Деница Симеонова от "Промяната продължава", Галина Тавалева, Мими Караколева и Никола Вапцаров от "Изправи се.БГ". Трима са и представителите на БСП - Кристиан  Вигенин, Ирена Анастасова и Радослав Гайдарски.

 

В инициативният комитет са още известният актьор Павел Попандов, ген. Михо Михов - бивш началник на ВВС и на отбраната, Георги Иванов - първият български космонавт, бившият зам.-министър на отбраната Симеон Николов, бившият служебен министър на отбраната Бойко Ноев, Осман Октай и др.


В ИК личат още имената на издателя Иван Гранитски, проф. Валери Стефанов, журналиста Тома Томов, общественика Васил Василев, акад. Иван Сгурев, проф. Иво Христов и др.


Сред участниците в него са и художникът Иван Токаджиев, полярникът проф. Христо Пимпирев, кметът на Троян Донка Михайлова и др.

 

"България е болна, счупена и бедна", обяви диригентът Камджалов и пожела успех на претендентите. Анна Заркова похвали Радев и Йотова, че не са приели мрачната действителност в България, и са устояли като тандем, въпреки "вражески отношения на политически играчи". "Когато вдигна юмрук президентът Радев на бунтовния площад, този юмрук не беше знак на нападение. Този юмрук беше знак на общност между всичките хора, които бяха там, бяха излезли от подчинението и искаха да викнат, че не искат управление от мафиотски тип ... Никой политик с агитацията за съдебната реформа не беше успял да събере толкова много различни личности заедно за България", продължи журналистката. И обобщи: "Искам смел президент, горд народ и справедлива държава." Последна от съпредседателите говори Гълъбова, която заяви, че участието й в комитета е "лична и обществена кауза в една тежка и болна ситуация". "Г-н Радев и г-жа Йотова са гарант за нормализиране на политиката у нас, което нормализиране ще се основава на ценности, на здравия разум, на експертността", допълни лекарката.

 

Тук се включиха и редовите учредители. Бившият шеф на ВВС ген. Михо Михов уверено посочи, че "няма по-добра двойка за президентската институция". И си припомни времето, когато Радев му е бил подчинен като военен пилот: "В него съм виждал иновационното, отговорното, последователното."

 

Студентът Александър Узунов поласка Радев, че "с хирургическа точност разкриваше недъзите на предишното управление".


Поетесата Маргарита Петкова обяви, че се включва в кампанията, защото не иска децата й да се срамуват, че "майка им не е взела участие в борбата".


Комитетът, който подкрепя Радев е от 188 души.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3909 |27.09.2021 Искът за клевета на Асен Василев срещу Тошко Йорданов е за 250 000 лв. . 22| 5849 |25.09.2021 Василев заговори за Спецов. Щял да съди и Тошко Йорданов . 13| 4075 |23.09.2021 Йордан Цонев: Разговарял съм с Василев и Петков за бюджета. Няма да съберат 121 депутати в новия парламент . 11| 19213 |15.09.2021 Цветеслава Гълъбова: Росен Йорданов се изяви като адвокат на ГЕРБ и Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads