Реклама / Ads
0| 3288 |27.07.2022 НОВИНИ

Симов, БСП: Една много палава коалиция целенасочено саботира третия мандат

.
Александър Симов Източник: стопкадър, bTV
Това беше целенасочен саботаж на третия мандат от страна на една много палава коалиция – ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. Те провалиха възможността за редовен кабинет, който да ни преведе през проблемите.
 

Това каза за предаването „Лице в лице“ по bTV народният представител от БСП Александър Симов, след като днес стана ясно, че утре левицата ще върне неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев.

 

„За втори път ИТН излизат с фалшив претекст. Първият път беше за „Македонияяяяя“, вторият – заради „скандалния запис“, обясни той.  

 

„Четох четири пъти цялата стенограма от този разговор по време на партийното събрание на „Демократична България“ - няма нищо скандално. Вярвайте, човек като мен би се хванал и за половин дума. Той /Христо Иванов - бел. ред./ им описва ситуацията реално, а не с финтифлюшки“, уточни Симов.

 

По думите му БСП са направили „чудеса от търпение и храброст“, за да възстановят разговорите в коалицията. „Бяхме длъжни да опитаме всяка възможност. Наистина вярвах, че е възможен кабинет с третия мандат“, коментира депутатът и добави: „ Но срещу нас се изправи олигархичният модел“.

 

„Възраждане“ са проект на ГЕРБ, а близките връзки между ДПС и „Има такъв народ“ са очевадни. Няма да се учудя да видя Тошко Йорданов водач на листа на ДПС“, посочи Александър Симов и добави: „ИТН се номинираха за класацията за най-безсмислено присъствие в българския политически живот“.

 

Според него обаче енергията на промяна в обществото все още не е изтощена. По думите му след предстоящите избори ГЕРБ отново ще бъдат в изолация.

 

„Беше направен опит да бъде купена душата на БСП, но ние не играем в мръсните игрички на Бойко Борисов. Ако ГЕРБ са на единия полюс, ние сме на противоположния. ГЕРБ е  партия-вампир, изсмуква своите съюзници и живее от труповете им“, твърди Симов.

 

Той призна и за някои грешки в коалицията: липса на качествен диалог, управлението действаше на различни скорости, липсваше и реална програма. „Знам, че ще си платим цената за това, но основната битка „промяна-статукво“ все още стои. Не знам кой от коя страна на барикадата ще застане“, добави Александър Симов.

 

„Ние не изчегъртахме модела „ГЕРБ“ и затова Бойко Борисов сега може да обикаля като турист из страната и да обяснява какъв политик е“, призна още той.

 

Народният представител от левицата обаче е уверен - промяната ще настъпи. Според него и следващото правителство ще продължи тази промяна. „Недопустимо ми е ГЕРБ и ДПС да се върнат на власт. Това ще взриви държавата“, завърши Симов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2993 |27.07.2022 Херо Мустафа: Много хора в България осъзнаха, че Русия няма какво да предложи освен ”лъжи и войни” . 0| 8388 |26.07.2022 Слави Трифонов с ново признание: Господин Рашков, натрупал съм много пари, държа ги кеш вкъщи в “мазътъ” . 0| 36563 |26.07.2022 Проф. Минеков: Много тъжно е това, което става. Отчаян съм . 0| 5051 |26.07.2022 Юристи с много забележки към проекта за закон за КПКОНПИ - от "Шифърът на Леонардо" до "есенна жътва"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads