Реклама / Ads
19| 4413 |04.10.2015 НОВИНИ

Галъп: Половината българи виждат Фандъкова премиер

.
Йорданка Фандъкова
Почти половината българи мислят, че е възможно столичният кмет Йорданка Фандъкова да стане министър-председател на страната ни. Над 40 на сто от сънародниците ни пък са убедени във вероятността Ирина Бокова да стане генерален секретар на ООН. Значително по-малко - около 13%, са на мнение, че настоящият вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще успее да седне на президентското място.
Тези изводи за бъдещето показва представително социологическо проучване на "Галъп интернешънъл", проведено в периода 11 септември - 3 октомври сред 2006 българи по телефона или по метода "Лице в лице". "Обект на изследването бе ролята на жените в българското общество", обясни на пресконференция социологът и изпълнителен директор на "Галъп" Първан Симеонов.

С поглед към политиката и факта, че основна част от успешните ни политици са жени, проучването показва, че значителна част от българите виждат Йорданка Фандъкова като премиер.

Близо 60 на сто от запитаните дори са убедени, че това би било добре за страната ни. Почти 70% от участниците в проучването оценяват като положително за държавата ни и избирането на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Не такива са нагласите обаче към вицепремиера Бъчварова, тъй като мнозинството от хората не могат да си представят силовия ни министър като държавен глава. Едва 20 на сто мислят, че това би било добре за България срещу 60 на сто, които са на противоположното мнение.

Загатването от страна на премиера Бойко Борисов, че именно Ирина Бокова ще е българският кандидат за генерален секретар на ООН, е накарало близо 70 на сто от хората да мислят, че това наистина ще е така, показва още изследването.

С поглед към "нежния" пол един от най-интересните въпроси в проучването е за това кога една жена у нас е млада, като изводът е, че това е до 39 години. 27 на сто от запитаните са категорични, че млада е тази българка, която е на възраст от 36 до 45 години. Едва 15 на сто са на мнение, че млади са само тези жени до 25 години. Един мъж у нас е млад, ако е до 42 години, е друг извод от изследването. След като има отговор за това кога една жена е млада, проучването показва и това, че според българите една жена е стара, когато е над 64-годишна. И тук мъжете получават предимство, като при тях възрастта за старост е 66 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4843 |03.10.2015 Стотици българи пяха заедно песента за Райна Княгиня в Панагюрище . 12| 4430 |03.10.2015 Я. Стоилов: БСП е бариера пред разграбване на България . 0| 4630 |03.10.2015 Холандец и англичанин се борят за общинари в България . 16| 6276 |02.10.2015 Само във Фрог: БГ красавица агитира Юнкер да свали мониторинга върху България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads