Реклама / Ads
10| 6653 |21.09.2013 НОВИНИ

Гамизов много разочарован от Богомил Манчев

.
Стефан Гамизов
Собственикът на „Риск инженеринг" Богомил Манчев смята, че страната „прави всичко необходимо", за да загуби арбитражното дело за АЕЦ „Белене". Припомняме, че вчера офисите на компанията бяха претърсени от ДАНС и прокуратурата.
 
Манчев каза още, че след операцията „Уорли Парсънс", чийто подизпълнител е „Риск инженеринг", ще трябва да фокусира вниманието си над други неща и да мине „в друга плоскост". В същото време по делото ще са нужни детайли по всичко произведено досега. Негови фирми обаче не участвали пряко в арбитражното дело.

Богомил Манчев отново обяви акцията за политическа.
 

"Политическият привкус е да нахраним очакванията на улицата, а частният интерес е да ме махнат мен и да се даде работата на друг".  Няма издадени разпореждания за спиране на дейностите по площадката на АЕЦ „Белене", осведоми той.
 

„НЕК трябва да ме уведоми, че спира договора. Напротив те продължиха договорите си с нас. Преди да има акт 10 за спиране, обектите не са спрени", каза Манчев.

На площадката на АЕЦ Белене има над 40 обекта, които са под управлението на „Атомстройекспорт" и работата на „Риск инженеринг" е да контролира работата, както и самата техническа консултация към държавата.

Енергийният експерт Стефан Гамизов каза по тои повод: „Още преди 3 седмици видях как хора от правителството започнаха да подготвят общественото мнение как нещо „ще се случи“ около АЕЦ „Белене“. По този начин правителството иска да се спаси от надигащата се вълна в българското общество“...„Богомил Манчев го знам от ранните му години в енергетиката. И много съм разочарован от това, което чух от него. Народът казва – „манджа с грозде“. Вие разбрахте ли той какво каза? Той бил консултантът на руснаците, без него нямало да се случи арбитражът, пък се оказало, че изпълнява и функции на финансов консултант… Ако процесът се случвашще в нормалан държава и го слушаше някой, който се занимава с корпоративни престъпления, до обяд щеше да има арестувани“, каза Гамизов. 

НЕК по всякакъв начин саботира проектът „Белене“ да бъде спрян. Нещо, което е незаконно от гледна точка на България, не може да бъде коментирано. Вие защо не си построите къща насред Борисовата градина и да накарате държавата да ви плати милиони за това. Е, такова нещо е и „Белене“, каза още Гамизов. 

Според него „енергийна мафия“ не е алегория. В енергетиката наистина има организирана престъпнос,т която се нарича „организирана престъпност на бели якички“. Това са интелигентни, образовани хора, които се цанимават с това да ограбват обществото, в случая със сметките за електричество. Много е важно да се знае, че тези хора имат достатъмната сила да променят законите в България, така че нещата, които вършат, да изглеждат като нещо законно, именно затова тази престъпност е толкова трудна за преследване в България, каза Гамизов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 7413 |24.08.2013 М. Константинов: ГЕРБ 2 да не си дават много зор . 4| 5303 |16.08.2013 Много полиция и малко протестиращи пред парламента . 28| 5436 |01.08.2013 Министър Чобанов: Дебатите по актуализацията на бюджета развенчаха много митове . 23| 5330 |29.07.2013 Таня Андреева: Заради липса на профилактика, много не доживяват до пенсия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads