Реклама / Ads
0| 6984 |12.03.2022 НОВИНИ

Гари Каспаров: За Путин Украйна е като Полша за Сталин. В тази война няма равенство - той или ние

.
Гари Каспаров
Не бях изненадан, че Владимир Путин започна тази война, защото я предричах от години. Не се съмнявах, че в един момент той ще се опита да реши това, което той нарича „украинският проблем“. Разберете, за него Украйна е същото каквото беше Полша за Сталин.
 

Това каза световният шампион по шах Гари Каспаров по НТВ по повод войната в Украйна.

 

Това беше просто една пречка по пътя на геополитическите му амбиции. Освен това Путин никога не прие Украйна като независима суверенна държава. Така че беше просто въпрос на време. Анексирането на Крим през 2014 г. беше сигнал, че просто търси подходящ момент, за да действа и да завладее останалата част от страната. Всичко това предсказах и в книгата си, която беше публикувана през 2015 г. Но в продължение на толкова много години никой не искаше да чуе тези предупреждения, елитите предпочитаха просто да правят бизнес, както обикновено.

 

Никой не искаше да признае екзистенциалната заплаха пред свободния свят, защото това беше доходоносен бизнес. Трябва да отдадем на Путин заслуженото за изграждането на най-сложната мрежа от агенти, виждана някога в историята. Тази мрежа включва топ политици, лобисти, бизнес магнати, имаше и поддръжници от сферите на спорта и изкуството. И тази мрежа му помогна да разпространи влиянието си и да създаде образ на Русия, който беше толкова далече от истината. Помогнаха му да прокара своя мащабен дневен ред, без да бъде спиран в момента, когато можеше да бъде спрян на доста ниска цена.

 

За разлика от шаха, в тази война няма равенство. Не можете да завършите с реми. Или ние печелим, или Путин печели. И докато Путин остане на власт, няма да има мир. Сега имаме уникалната възможност да нанесем смъртоносния удар, за да поставим край на тази диктатура. Разбира се, цената ще е много висока. Докато си говорим, украински животи се погубват и тук не говоря само за мъжете на фронтовата линия. Жените и децата продължават безмилостно да са бомбардирани от военновъздушните сили на Путин. Така че, макар да съм доволен от санкциите, наложени на режима на Путин, все още не съм сигурен дали имаме политическа воля да го довършим.

 

Едно от ключовите условия и елементи на тази война беше изолацията, пълната изолация на режима на Путин от останалия свят. Но ние все още сме свидетели на преговори. Русия все още е част от така наречената иранска сделка, която американците са толкова нетърпеливи да подпишат.

 

И ако не стигнем до тази блокада, технологична, финансова, икономическа и дипломатическа, режимът на Путин все още може да оцелее, което означава, че те ще се върнат в един момент, за да продължат тази война. Трябва да направим абсолютно всичко по силите си, за да подкрепим украинската армия, която се бие толкова героично и увеличава огромните щети на военната машина на Путин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4716 |12.03.2022 BILLA: Спираме продажбата на всички руски стоки в България . 0| 3159 |11.03.2022 Премиерът на Украйна Шмигал опроверга Путин: Няма резултати при преговорите с Русия . 0| 66873 |11.03.2022 Няма спасение! Вместо неустойка от Русия за 1.5 млн. лева, България с ново споразумение за МиГ-29 . 0| 31545 |11.03.2022 Експертът Васко Начев: Спре ли подаването на руски газ към България, компенсираме само до 40%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads