Реклама / Ads
6| 4654 |29.02.2020 НОВИНИ

Гърция отблъсна 4000 мигранти на границата си

.
Източник: БГНЕС
Гърция заяви, че е решена да защитава границите си, след като мигранти се опитаха да преминат в страната от Турция, съобщи АНА-МПА.
 

Правителството ще направи всичко, което е необходимо, за да защити границите на страната, заяви правителственият говорител Стелиос Пецас пред репортери след извънредно заседание при премиера Кириакос Мицотакис, предава БТА.

 

През последните 24 часа гръцките власти са предотвратили опити на 4 000 души да преминат границата, каза говорителят. Границата са успели да преминат 66 души, които "нямат нищо общо с Идлиб", допълни Пецас. Гръцката полиция стреля днес със сълзотворен газ срещу групи мигранти, хвърлящи камъни на границата с Турция. Телевизията показа кадри, на които групи хора хвърлят камъни към гръцката полиция от турската страна на границата в събота сутринта. На медиите не бе позволено от гръцките власти да приближат границата и бяха държани на един километър разстояние.

 

Свидетел заяви пред Ройтерс, че в района силно мирише на сълзотворен газ.

Днес в Истанбул турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в петък 18 хиляди мигранти са преминали от Турция в Европа и предвиди нова вълна от 30 хиляди в събота. Агенцията обаче определя числата, споменати от Ердоган, като преувеличени спрямо това, което са видели репортери на границата.

 

Гърция заяви в събота, че е решена да защитава границите си след като мигранти се опитаха да преминат в страната от Турция, съобщи Ройрес.

Правителството ще направи всичко, което е необходимо, за да защити границите си, заяви правителственият говорител Стелиос Пецас пред репортери. През последните 24 часа гръцките власти са предотвралили опити на 4 000 души да преминат границата, каза говорителят. Това няма нищо общо с Идлиб, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4297 |29.02.2020 Стотици мигранти чакат да влязат в Европа на гранцата с Гърция . 17| 4712 |28.02.2020 Борисов след разговор с Ердоган: Няма заплаха за България от мигранти . 4| 5236 |28.02.2020 Проф. Чуков: Неприятности с бежанци за България могат да дойдат от Гърция . 2| 4509 |28.02.2020 Каракачанов: Гранична полиция спря две групи мигранти от Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads