Реклама / Ads
26| 12053 |22.05.2012 НОВИНИ

Гарвани нападат граждани в центъра на София

.
Хора в центъра на столицата са станали жертви на гарвани, които проявяват изключително агресивно поведение днес, съобщава БГНЕС.
 

 

Според запознати необичайното  поведение на пернатите вероятно се дължи на сутрешното неочакваното земетресение с епицентър близо до Перник, което беше усетено силно и в  София.

 

В градинката на улица "Алабин" срещу хотел "Рила" са атакувани близо 10 души за по-малко от час. Жертва на птицата станал и репортер на БГНЕС , който успял да се защити с микрофона си. Млада консултантка от съседен магазин е с нараняване в главата от клюна на гарван, по същия начин с рани отзад в тила са възрастен столичанин и двама перничани, които са били нападнати от ято гарвани, докато излизали от автомобила си.

 

Възрастна жена, която отговаря за почистването на тоалетната в градинката, също е била атакувана от пернатите. Тя обясни, че от години наблюдава гарваните и никога досега те не са проявявали подобна агресивност към хората. Ситуацията, сходна едно към едно с кадрите от шедьовъра на Алфред Хичкок "Птиците", продължава и в момента.

 

Установено е, че в днешно време са известни около 70 вида животни, които имат способността да усещат предстоящи земетресения и вулканични катаклизми, и които ние поради това с право наричаме "живи сеизмографи". Със сеизмологична чувствителност са надарени някои кучета, слонове и коне. Змиите и гущерите също "предсказвали" приближаването на опасността. А реакцията на рибите можела да се наблюдава час преди заплахата - те се събирали на ята, притискали се една към друга и се обръщали с глава към епицентъра на земетресението. А когато се очаквало много силен трус, буквално "излитали" от аквариума. Ракът пък имал друга реакция - както си стои в дупката, бавно изпълзявал към входа й, ако очакваното земетресение е около три бала. При четири, излизал вън от "дома си", а при повече от шест започвал да се мята като обезумял. Аномално поведение на котки е било отбелязано от някои жители на Ашхабад (Туркменистан) преди земетресението от 5 октомври 1948 година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6026 |15.05.2012 Оставиха нападателя на Багата в ареста . 55| 5618 |11.03.2012 Р. Гайдарски: Всички нападат Първанов, значи става за лидер . 5| 5493 |11.03.2012 Граждани: Стига смърт по пътищата! . 2| 5060 |07.12.2011 Шефът на АЕЦ остава неспокоен, докато не хванат нападателите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads