Реклама / Ads
1| 5986 |22.07.2007 НОВИНИ

Не се гаси туй, що не гасне

.
Докато бъдат овладяни едни пожари в едни краища на страната, възникват други в други краища. С чужда помощ, предоставена от руски самолет, огньовете край Стара Загора вече са локализирани на малка площ и почти загасени. Огромни масиви са унищожени; все повече се допуска версията за умишлен палеж.
 

В Старозагорско положението с пожарите е овладяно. Руският самолет Ил-76 още снощи се е включил в гасителните действия и пожарът вече е ограничен. Самолетът изхвърли тази нощ тонове вода северно от село Колена. Пожарът в района на с. Дъбрава е почти напълно овладян. Кметът на града д-р Евгений Желев подчерта, че ситуацията се е променила благодарение на действията на всички хора, участвали в гасенето. Няма пострадали, няма и опасност за населени места, но са унищожени големи горски масиви в Средна гора. Причината за поредния голям пожар най-вероятно е умишлен палеж, защото огнищата са няколко. Община Стара Загора е в бедствено положение, след като районът бе обгазен. Прахът в атмосферния въздух е 2 пъти над нормата. Повишени са нивата на сяроводород, неметанови въглеводороди и въглероден оксид.

Междувременно горски пожар е възникнал вчера в широколистен масив край котленското село Градец и се развива на два фронта, единият е към Ичера, а другият към село Медвен. Общата площ на пожара е около 500 декара. В ликвидирането на пожара участват два противопожарни автомобила с 20 пожарникари, както и 30 души от гасаческа група към лесничейството. Пожарът е локализиран изцяло и се работи за пълното му потушаване.

Продължава гасенето на пожара, възникнал снощи в планина Чепън, община Драгоман. Пожарът е обхванал около 60 дка борова гора и 150 дка сухи треви и храсти.

Възобновило се е огнището на пожара възникнал вчера в 14.42 часа, село Горна Василица, махали Гледжова и Пердова, разклона за град Костенец, област София-област. Унищожени са 500 дка иглолистна и 10 дка широколистна гора.

Ликвидирани са общо 407 пожара, от тях 78 в обекти на икономиката и личната собственост на гражданите и 329 без нанесени материални щети. Извършени са 34 аварийно-спасителни дейности и помощни операции.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5998 |21.07.2007 Иван Костов пак е лидер на ДСБ . 2| 5307 |21.07.2007 “Агентурното минало на Първанов е бреме за България”, твърди политологът Хайнц Брам . 0| 4963 |21.07.2007 Ивайло Калфин: Случаят с българските медици вече е политически . 0| 4953 |21.07.2007 Навигация из София през колоездачния блокаж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads