Реклама / Ads
0| 2714 |30.08.2022 НОВИНИ

#ГаzWithMe, 5 седмица: Правителството да обещае, че няма да сключва нов договор с „Газпром“

.
Източник: БГНЕС
Вече пета седмица продължават протестите #ГаzWithMe под прозорците на президента Румен Радев. Организаторите разпространиха нова порция въпроси, които ще бъдат обсъждани в сряда, 31 август, от 18ч. на фонтана пред президентството.
 

„Българските политици претендират да представляват легитимно гражданите. Получили сме от партиите „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ и сдружението „Ние идваме“ отговори само на въпросите си от Седмица 1. Ето още един опит за разговор между граждани и предполагаемите представляващи ги.

 

Предполагаме, че ще искате нашите гласове - ние искаме вашите отговори.

 

Ето и тях: 5 въпроса, на които чакаме отговор до 31 август сутринта:

 

1. Бихте ли потвърдили с подпис, че няма да сключвате нови договори или анекси към настоящия договор с Газпром?

 

2. Почти всички политически сили, включително служебният кабинет споменаха възможност за преговори с Газпром - има ли етични граници в такива хипотези за вас и допустимо ли е да се търгува с държава, която води непредизвикана война - убива хора, разрушава градове, села, пътища и предизвиква тежка хуманитарна криза за десетки – ако не стотици милиони души по света?

 

3. Колко подготвени машини за гласуване има в България и за секциите в чужбина, на какъв етап на подготовка са машините за гласуване и софтуерът?

 

4. По какъв начин служебното правителство се занимава с важния въпрос за организацията на изборите в чужбина?

 

5. Какви са доказателствата и цифрите зад прес-съобщението на Министерството на енергетиката, която обяви в неделя (https://www.me.government.bg/news/saobshtenie-3064.html), че твърденията на Кирил Петков за свободните слотове са неверни?

 

6. На фона на отказани договорени танкери с втечнен газ, какви действия за спешни нови доставки от алтернативни доставчици за ноември и декември предлагате -  Италия, Алжир, Катар, Ирак, САЩ?

 

7. С оглед факта, че България извън столицата  не е силно зависима от газа, какво бъдеще предлагате за Топлофикация-София?“, питат организаторите на протеста #ГаzWithMe.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2836 |28.08.2022 Христо Алексиев: Правителството няма да преговаря за нов договор с ”Газпром” . 0| 2840 |22.08.2022 Петър Витанов: Опитът правителството да бъде брандирано като анти-БСП няма да донесе успех на партията . 0| 2820 |22.08.2022 Правителството подновява преговорите с Азербайджан . 0| 2836 |20.08.2022 Гюров, ПП: Правителството на Кирил Петков ясно показа, че газ има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads