Реклама / Ads
0| 11647 |17.08.2022 НОВИНИ

Протестиращите от #ГаzWithMe освиркаха Радев на излизане от „Дондуков“ 1

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Протестиращи освиркаха президента Румен Радев, който си тръгваше от „Дондуков“ 1. Те изпратиха държавния глава с възгласи „оставка“, предава OFFnews. Акцията под надслов #ГаzWithMe започна в 19:00 ч.Румен Радев на излизане от президентството.
 

На днешната демонстрация пред президентството присъства и ексминистърът на околната среда и водите Борислав Сандов.


.
Борислав Сандов. Източник: БГНЕС

 

„В момента голямата опасности е, ако някой реши да промени курса на България в своята евроатлантическа ориентация и да върне България в периферията на политики, тиражирани от руската държава. Кремъл не се съобразява с търговски договори и е наивно да смятаме, че едно подновяване на договора с „Газпром“ би гарантирало енергийната сигурност на България. Важно е да приложим онези политики, който да ни направят независими не само от руската газ, а от газа като цяло“, заяви бившият екоминистър.

 

По думите му страната ни не е голям потребител на газ и е добре сега да се помисли за зелена трансформация и нужната ни енергийна независимост.

 

Сандов смята, че Европа ще намери сили в себе си на тази агресивна търговска война която води със спирането на доставките на газа.

 

Той посъветва до 19-ти този месец служебното правителство да подпише договорите за 7-те танкера с американски втечнен газ, за да има бизнесът, а и хората спокойствие.


.
Източник: БГНЕС

 

„Нищо не се е променило от 2013 година. Още от времето на Орешарски се въртят едни и същи кукли на Москва тук. Основните ни искания са никакъв „Газпром“ или поне това е моето. Никакъв „Газпром“ и никакви занимавки с руски глупости“, каза пред БГНЕС един от недоволстващите пред президентската институция.

 

Тази вечер, за трети път, десетки протестират под прозорците на Радев срещу поставянето на България в зависимост от руския природен газ.

 

Организаторите на протеста изразиха опасенията си, че служебният кабинет, избран от президента, иска да обвърже България с руския гигант „Газпром“.

 

Хората, които се организираха в социалните мрежи, се заканиха да създадат списък със 7 основни въпроса, сред които „Кои ще бъдат доставчиците на газ за България“ и „Чий е полуостров Крим?“.

 

Протестите започнаха три дни след встъпването в длъжност на служебния кабинет на Гълъб Донев – в петък, 5 август. Тогава се проведоха две демонстрации – на граждани и на „Демократична България“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2790 |17.08.2022 Поредна вечер с #ГаzWithMe пред президентството . 0| 2903 |11.08.2022 #ГАZwithme обещават „граждански контрол“ всяка сряда . 0| 8797 |05.08.2022 #ГАZwithme - протест срещу служебния кабинет на Радев . 0| 7134 |27.07.2022 Гроздан Караджов: Комитова е обещала на протестиращите фирми 1.2 млрд. лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads