Реклама / Ads
12| 5065 |19.02.2015 НОВИНИ

Гечев: Преговаряме за дълга с банки, които се разследват

.
Румен Гечев
Как така спира държавата? Нали неговия екип внесе бюджета за тази години? Проблемът не е само с външния дълг, защото имаме и вътрешен. Това попита и каза пред bTV депутатът от БСП Румен Гечев.
 
Кой е позволил на Владислав Горанов да преговаря с банките, които ще участват в заема? HSBC ги разследват по целия свят, а ние ще ги ползваме за консултант. Това е абсурд, каза още Гечев.

Кой твърди, че лихвата е най-ниска?, попита Гечев. Този договор е условие за средносрочната програма на правителството, която ние не сме видели. Финансовите акули в Лондон и САЩ ли го направиха?, продължи Гечев. Как избрахте тези банки, в кой ресторант? Едната банка, от която ще се взимат парите беше наказана, освен това тя се проверява за данъчни измами.

Владислав Николов от ГЕРБ не се съгласи с него и каза,че банките, избрани да участват в сделката за дълга, са най-големите в света. „6 млрд. евро са за рефинансиране. Какво не знаете. Ние гледаме за 3 години напред, за да има стабилност в държавата. Внасяме спокойствие. Вие за година управление фалирахте КТБ. Затова паднахте от власт, защото знаете как да работите с пари, каза Николов и добави, че външният дълг се рефинансира, а той идва още от времето на Тодор Живков.

16 млрд. е целият дълг на Живов за 16 г., отбеляза Гечев. Правилно е, че вашите колеги не подписват, защото те са застанали пред политическия трап. Има криза и целия народ вижда, че тя е в самите управляващи. Те виждат, че управляващите се държат странно. Аз не бих стоял в такова правителство и 5 секунди. Финансовият министър да научава, че ще се тегли заем от 16 млрд. от радио "Ереван", заяви депутатът от левицата. Ние видяхме какво направихте заедно с ДПС и "Атака", оставете ни сега да управляваме на спокойствие. Ние внасяме финансово спокойствие в икономиката, увери Николов. Вие сте спокойни, но гражданите не са, завърши Гечев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4319 |18.02.2015 Каракачанов: Няма да подкрепим дълга . 16| 4772 |18.02.2015 Гечев: ГЕРБ си купува бъдеще, а народът - кучета го яли . 6| 4447 |18.02.2015 Парламентът остави решението за дълга за утре . 27| 4604 |16.02.2015 Гечев погна М. Димитров за дълга и комисионните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads