Реклама / Ads
16| 7808 |15.04.2020 НОВИНИ

Ген. Атанас Атанасов: Ако не предприемем нещо, кой и как ще спечели ”демократичните” избори след година

.
ген. Атанас Атанасов
ИЗВЪНРЕДНОТО КАТО ИНСТРУМЕНТ ЗА КОНТРОЛИРАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО Извънредното положение създаде тежки затруднения за хората и обществото ни като цяло. Но създаде някои важни удобства за управляващите. На първо място се отнема най-силният инструмент на демократичното обществото срещу властта, а именно фактическата възможност за протест!
 

От своя страна горното условие отвързва ръцете на управляващите да приложат определени репресивни мерки с основна цел контролиране на информационната среда и фактически манипулиране на общественото мнение в една или друга посока.

 

Като основно средство за манипулация се използва благоприятната среда за всяването на прекомерен страх за ограничаването до минимум на инициативата за критика и оспорване на някои от мерките, които предприема или не предприема властта за справяне с кризата. Стига се до парадокси като обвинението срещу шефа на фармацевтичния съюз, което като юридическа конструкция е нелепо, но само по себе си е "профилактична" мярка срещу критиците на властимащите.


В Парламента със скандал се отмени публичния парламентарен контрол, което е друга груба мярка за контрол върху информационната среда. Какви рискове за живота и здравето на министрите и депутатите създава тази процедура като има дългогодишна практика при нейното провеждане в просторната парламентарната зала да са питащия, отговарящия и някой от зам.председателите на Народното събрание?!


На фона на тази обстановка се забелязват и някои "прочистващи" мероприятия в основни медийни канали. Само в един ден се появиха новините, че Александра Гюзелева и Димитър Стоянович от Обществената телевизия и екипа на Мирослава Иванова от Нова телевизия изпадат от екран. Едните за постоянно, а другите в неограничен "престой".Оценката на гилдията като цяло е, че и тези се подреждат в редицата на Генка Шекерова, Миролюба Бенатова, Анна Цолова и други журналисти със собствено мнение.


По българска традиция в тази "мътна вода" с благовидни мотиви се планират и предприемат икономически мерки с бюджетни средства, за които има тежки подозрения, че са замислени да изтекат в олигархичните обръчи на властта. И това е една от основните причини за усилващия се контрол на информационната среда, за да се прикрият кражбите. Защото е известна грубата, но вярна наша сентенция, че "докато едни гледат сватба, други въртят брадва".


На този фон, ако свободните хора не предприемем нещо, нека си представим кой и как ще спечели "демократичните" избори след една година?!
Трябва да измислим план за излизане от този тъмен лабиринт!

 

Ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9128 |14.04.2020 Чувствителни полицейски шефове пишат на Иван Гешев срещу неудобния следовател Бойко Атанасов . 15| 5536 |10.04.2020 Атанаска Дишева: Няма нито едно успешно проникване в системата за случайно разпределение на делата . 18| 6983 |10.04.2020 Атанас Атанасов: Определени лица от ББР отдавна са тъмен образ от Борисовата държава . 1| 8587 |08.04.2020 Ген. Атанасов: Освободеният от ББР Мавродиев ще бъде изпратен като консул някъде по света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads